H Toyota «θέλει πίσω» τα MR2 και Celica

Πέτρος Σηφαλάκης
H Toyota «θέλει πίσω» τα MR2 και Celica
Πήρε... φόρα η Toyota με τα σπορ μοντέλα και ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια γκάμα γρήγορων αυτοκινήτων, δίνοντας χαρά στους πολυάριθμους οπαδούς της μάρκας.

Το Yaris απέκτησε γρήγορη έκδοση GRMN με 212 άλογα, «κανονική» έκδοση GR Sport με σπορ εμφάνιση και άλλο στήσιμο, η Supra είναι πιο κοντά από ποτέ και η GT86 συνεχίζει κανονικά την πορεία της.

Όλα δείχνουν ότι η Toyota άρχισε να επενδύει και πάλι στα μοντέλα με τη σπορ φιλοσοφία και δεν αποκλείεται να επεκταθεί κι άλλο. «Θέλουμε πίσω τη Celica και το MR2» είπε ο αναπληρωτής υπεύθυνος εξέλιξης της νέας Supra στο Road & Track.

«Τώρα που φέραμε πίσω τη Supra, θα δούμε τι άλλο θα κάνουμε, με βάση τις ανάγκες της αγοράς» συμπλήρωσε. Στη συνέχεια, μίλησε για το κόστος εξέλιξης ενός σπορ αυτοκινήτου και τις ανάγκες της συνεργασίας όταν πρόκειται για μοντέλα επιδόσεων.

«Τα σπορ αυτοκίνητα είναι ακριβά στην εξέλιξη. Μια εταιρεία δεν μπορεί να το κάνει μόνη της, γιατί το κοινό που απευθύνονται επίσης, είναι μικρό. Ένα σπορ αυτοκίνητο λόγω της φύσης του απαιτεί πολλά ειδικά κομμάτια που δεν μπορούν να είναι κοινά με τα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής, οπότε το κόστος ανεβαίνει».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!