Νέος diesel κινητήρας για το Nissan Qashqai

Πέτρος Σηφαλάκης
Νέος diesel κινητήρας για το Nissan Qashqai
Η Nissan αναγνωρίζει τη σημασία του Qashqai στην γκάμα της και του προσφέρει τη νέα γενιά του άκρως επιτυχημένου 1.5 dCi, που ήδη υπάρχει στις επιλογές κινητήρα του αυτοκινήτου.

Το πιο καλοπουλημένο SUV στην ευρωπαϊκή αγορά είναι το Nissan Qashqai και η ιαπωνική φίρμα, για να το κρατήσει όσο το δυνατόν πιο «επίκαιρο» γίνεται, αναβαθμίζει την γκάμα των πετρελαιοκινητήρων του. Συγκεκριμένα, ο ιδιαίτερα επιτυχημένος 1.5 dCi ανασχεδιάστηκε και όπως λέει η Nissan, το 90% των μερών του είναι διαφορετικά. Αποδίδει πλέον πέντε ίππους περισσότερους, φτάνοντας τους 115 στο σύνολό τους και η ροπή στρέψης παραμένει αμετάβλητη στα 260 Nm.

Ωστόσο, ένα ακόμη μεγάλο νέο για τον 1.5 dCi είναι η λειτουργία overboost, που ανεβάζει την ισχύ στα 120 άλογα και τη ροπή στα 285 Nm στο τέρμα πάτημα του γκαζιού για 15 δευτερόλεπτα, ώστε ο οδηγός του Qashqai να μπορεί να προσπερνάει γρηγορότερα και κατά συνέπεια, ασφαλέστερα. Η κατανάλωση του νέου μοτέρ ξεκινά από τα 3,8 λίτρα ντίζελ ανά 100 χιλιόμετρα σύμφωνα με τις μετρήσεις της φίρμας και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, από 100 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!