Σημαντική συμφωνία μεταξύ Google και Groupe Renault

Gazzetta team
Σημαντική συμφωνία μεταξύ Google και Groupe Renault
H Google θα συνεργαστεί με την συμμαχία των Renault-Nissan-Mitsubishi, προμηθεύοντας με το λειτουργικό σύστημα android τα μοντέλα τους.

Ακόμα πιο ηχηρή την παρουσία της στην αυτοκινητοβιομηχανία κάνει η Google, η οποία θα συμπράξει με το Groupe Renault (Renault-Nissan-Mitsubishi), προμηθεύοντας τα μοντέλα τους με το λειτουργικό σύστημα android.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η συμμαχία των αυτοκινητοβιομηχανιών (που μαζί καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στη λίστα των πωλήσεων) επέλεξε τον κολοσσό της Σίλικον Βάλλεϊ για την επόμενη γενιά του συστήματος ψυγαχωγίας, με το οποίο θα εφοδιάζει στα αυτοκίνητά της, δίνοντας το προβάδισμα στην Alphabet.

Ο όμιλος αυτοκινήτων, ο οποίος πέρσι κατέγραψε πωλήσεις 10,6 εκατ. οχήματα παγκοσμίως, θα λανσάρει το νέο σύστημα το 2021. Μέσω της λειτουργίας του οι οδηγοί θα διαθέτουν καλύτερη ενσωμάτων των χαρτών της Google (google maps), ψηφιακό βοηθό ο οποίος ενεργοποιείται με την φωνή και app store για τον εμπλουτισμό του με επιπλέον εφαρμογές.

Όπως όλα δείχνουν, η μάχη των εταιρειών για να κατακτήσουν την αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζεται, άλλωστε πολλές από αυτές πειραματίζονται εδώ και καιρό με την αυτόνομη οδήγηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!