Νέο μοτέρ βενζίνης 180 ίππων για το Opel Grandland X

Πέτρος Σηφαλάκης
Νέο μοτέρ βενζίνης 180 ίππων για το Opel Grandland X
Μια ισχυρότερη πρόταση βενζινοκινητήρα θα αποκτήσει στην γκάμα του το Opel Grandland X, με τούρμπο μοτέρ 1.6 λίτρων και 180 ίππους.

Γνωρίζουμε ότι η Opel βρίσκεται πλέον στον όμιλο PSA (Peugeot Citroen) και ήδη, έχει αρχίσει να επωφελείται από αυτό το καθεστώς. Το Grandland X είναι το κόμπακτ SUV τους που βασίζεται στην πλατφόρμα του Peugeot 3008 και οι Γάλλοι κάνουν άλλο ένα «δώρο» στην Opel, στο κομμάτι των κινητήρων.

Θα εφοδιαστεί με τον τούρμπο 1.600άρη κινητήρα βενζίνης, που αποδίδει 180 ίππους και 250 Nm ροπής, για να υπάρχει ακόμη μια ισχυρή πρόταση στην γκάμα του Grandland X, εκτός του δίλιτρου ντίζελ. Με τον 1.6 βενζινοκινητήρα των 180 ίππων, το SUV επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 8 δευτερόλεπτα και φτάνει έως και τα 222 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας!

Η μόνη διαθέσιμη επιλογή στα κιβώτια ταχυτήτων, θα είναι το αυτόματο των οκτώ σχέσεων. Σε ο,τι αφορά την κατανάλωση, σημειώστε 5,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις μετρήσεις του εργοστασίου. Η έκδοση εξοπλισμού είναι η πλουσιότατη Ultimate, που περιλαμβάνει απλώς τα πάντα, όπως 19άρες ζάντες αλουμινίου, ένθετα χρωμίου, χρωμιωμένες μπάρες οροφής, premium καθίσματα με ορθοπεδική πιστοποίηση, δερμάτινο σαλόνι, high end ηχοσύστημα της Denon και πολλά ακόμη, στον τομέα της άνεσης και της ασφάλειας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!