Με 300 ίππους το Subaru WRX S4 STI Sport (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Με 300 ίππους το Subaru WRX S4 STI Sport (pics)
Βραβείο περισσότερων... ειδικών εκδόσεων κοντεύει να κερδίσει το WRX της Subaru, με τη νεότερη εκδοχή του να είναι η S4 STI Sport.

To σπορ σεντάν της Subaru ονομάζεται πλέον WRX και έχει βγει σε έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό ειδικών εκδόσεων, στην πλειονότητά τους όμως, αφορούν αποκλειστικά την ιαπωνική αγορά. Έτσι γίνεται και εδώ, με το WRX S4 STI Sport, καθώς οι Ιάπωνες συνεχίζουν το... χούι που έχουν, να κρατούν τα πιο καλά μοντέλα τους για τον εαυτό τους!

Το νέο μοντέλο δίνει έμφαση στην οδική συμπεριφορά και στο σπορ χαρακτήρα. Η STI (Subaru Technica International) έχει ρυθμίσει εκ νέου τις αναρτήσεις, έχει ενισχύσει το πλαίσιο και σετάρει ακόμη πιο επιθετικά τα διαφορικά της τετρακίνησης. Υπάρχουν αντιστρεπτικές Bilstein DTMatic II, STI ελατήρια και STI αμορτισέρ.

Το S4 STI Sport ξεχωρίζει από τις σκούρες 18άρες ζάντες αλουμινίου, τα διακριτικά ένθετα χρωμίου, τα διάφορα σημεία του αμαξώματος βαμμένα σε μαύρο χρώμα και το σπόιλερ στο καπό του πορτμπαγκάζ. Στο εσωτερικό βρίσκουμε ειδικά καθίσματα Made by Recaro, με... μπορντό δέρμα και μαύρο σουέτ, σπορ τιμόνι με κόκκινες ραφές και αλουμινένια πεντάλ.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός μπόξερ των 2.0 λίτρων, φυσικά με τούρμπο και τέσσερις κυλίνδρους. Αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπής και ίσως, η μόνη παραφωνία σε ένα φαινομενικά τέλειο σύνολο για οδηγική απόλαυση, να είναι το κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (τύπου CVT), με το όνομα Lineartronic στη «γλώσσα» της Subaru. Εννοείται, ότι το WRX S4 STI Sport είναι τετρακίνητο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!