«Πρωταθλητισμό» στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ κάνουν οι Έλληνες

Πέτρος Σηφαλάκης
«Πρωταθλητισμό» στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ κάνουν οι Έλληνες
874 κλήσεις σε επτά μόλις μέρες βεβαίωσε η Ελληνική Αστυνομία σε όλη την Ελλάδα, δείχνοντας πως οι Έλληνες συνεχίζουν να καταναλώνουν ποσότητες αλκοόλ και στη συνέχεια, να οδηγούν.

Τα τροχαία ατυχήματα, στα οποία εμπλέκονται μεθυσμένοι οδηγοί δεν δείχνουν να θορυβούν τους Έλληνες, οι οποίοι συνεχίζουν να πίνουν και να οδηγούν με αμείωτο ρυθμό. Το διάστημα 27 Αυγούστου με 2 Σεπτεμβρίου, η Ελληνική Αστυνομία συγκρότησε 760 συνεργεία που έδωσαν βάση στην παράβαση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Συνολικά, σε όλη την επικράτεια, βεβαιώθηκαν 874 παραβάσεις, από τα 19.120 οχήματα που ελέγχθηκαν συνολικά, με τις περισσότερες φυσικά στην Αθήνα, λόγω πληθυσμού (136), στη Θεσσαλονίκη (61), στο Ηράκλειο Κρήτης (42), στην Κοζάνη (36), στο Ρέθυμνο (32) και τα Χανιά (31).

Η Ελληνική Αστυνομία και η Διεύθυνση Τροχαίας τονίζουν ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων που προκαλούν οι μεθυσμένοι οδηγοί.

Έτσι το επίπεδο οδικής ασφάλειας θα αναβαθμιστεί και θα προωθηθεί η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου. Σημαντικό ρόλο παίζει και η τήρηση και των λοιπών κανόνων οδικής ασφάλειας, όπως για παράδειγμα τα όρια ταχύτητας, με την Τροχαία να λέει ότι θα συγκροτήσει ανάλογα συνεργεία και για αυτό το σκοπό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!