Oι χαμηλές πωλήσεις βάζουν τέλος στο Opel Adam

Gazzetta team
Oι χαμηλές πωλήσεις βάζουν τέλος στο Opel Adam
Το Adam λανσαρίστηκε ως ένα lifestyle νεανικό μοντέλο, όμως η μέτρια απήχηση στο αγοραστικό κοινό, αναγκάζει την Opel να διακόψει την επόμενη άνοιξη την παραγωγή του.

Η Οpel θα προχωρήσει σε μία ριζική αναδιάρθρωση της γκάμας της μετά την εξαγορά της από τον όμιλο PSA (Peugeot – Citroen). Οι Γάλλοι έχουν ξεκαθαρίσει, ότι θα τεθούν εκτός παραγωγής όλα τα ζημιογόνα μοντέλα της Opel και ένα από τα πρώτα θύματα αυτής της νέας πολιτικής θα είναι το Adam. Σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη Motor Talk, αποφάσισε η Opel να διακόψει οριστικά την παραγωγή του Adam στις αρχές Μαΐου του 2019. Το στυλάτο μίνι κατασκευάζεται στο Άιζεναχ της Γερμανίας, στο ίδιο εργοστάσιο με το σημερινό Corsa.

Η συγκεκριμένη μονάδα θα φιλοξενήσει την παραγωγή του κόμπακτ SUV Grandland X μετά τις απαιτούμενες αναπροσαρμογές, καθώς το Opel Corsa επόμενης γενιάς θα κατασκευάζεται πλέον στη Σαραγόσα της Ισπανίας.

Το Adam λανσαρίστηκε στις αρχές του 2013 με στόχο την αναβάθμιση του γοήτρου της Opel και τη διείσδυσή της σε ένα νεανικό κοινό με έμφαση το lifestyle. Πέρυσι πουλήθηκαν στη Γερμανία σχεδόν 23.000 Opel Adam, που έφεραν το μοντέλο της Opel στην τέταρτη θέση της σχετικής κατηγορίας πίσω από τα VW up!, Fiat 500 και Smart ForΤwo.

Το συγκεκριμένο νούμερο δεν ανταποκρίνεται όμως στους στόχους της εταιρείας, καθώς το Adam προσφέρει μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης, οι οποίες αυξάνουν αισθητά το κόστος παραγωγής του σε βάρος της ανταγωνιστικότητάς του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!