145 ίπποι για το πιο σπορ Lada παραγωγής! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
145 ίπποι για το πιο σπορ Lada παραγωγής! (pics)
Το Vesta Sport είναι το πιο γρήγορο Lada που μπορεί να αγοράσει κανείς, με... ζόρικη εμφάνιση και σβέλτες επιδόσεις!

Όταν ακούμε για Lada, το μυαλό μας δεν πάει σε σπορ μοντέλα αλλά σε Niva ή απαρχαιωμένα σεντάν. Η ρωσική εταιρεία όμως, παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου της Μόσχας το νέο Vesta Sport, που είναι ένα σχετικά σύγχρονο μοντέλο με καλές επιδόσεις και αρκετό εξοπλισμό.

Ξεχωρίζει από την «αγριεμένη» του εμφάνιση, με τις κόκκινες λεπτομέρειες, τα χρωμιωμένα τμήματα, τις ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών και τα μαύρα διακοσμητικά, ενώ υπάρχουν μερικά σπόιλερ για ακόμη πιο σπορ εμφάνιση, σε διάφορα σημεία.

Το Vesta Sport είναι σε αρκετά καλό επίπεδο και στο εσωτερικό του. Υπάρχει έγχρωμη οθόνη αφής πολυμέσων, ευχάριστη σχεδίαση και κόκκινες λεπτομέρειες, μαζί με σηματάκια "Vesta Sport" που τονίζουν τη διαφορετικότητα αυτής της έκδοσης.

Ο κινητήρας του βέβαια δεν διεκδικεί κάποιο ρεκόρ απόδοσης ούτε επιδόσεων, όμως στέκεται στο ύψος της περίστασης. Πρόκειται για ένα τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό σύνολο των 1.8 λίτρων, με 145 ίππους και 182 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρωθούν σε 9,6 δευτερόλεπτα και θα «τερματίσει» στα 193 χλμ./ώρα! Παράλληλα οι μηχανικοί της Lada χαμήλωσαν το αυτοκίνητο κατά 16 χιλιοστά και τοποθέτησαν σκληρότερες αναρτήσεις, για καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!