Μια... ντίβα για 40 τυχερούς η νέα Bugatti Divo (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Μια... ντίβα για 40 τυχερούς η νέα Bugatti Divo (pics)
Όταν η Chiron δεν επαρκεί και οι απαιτητικοί πελάτες της Bugatti ζητούν κάτι ακόμη πιο εξεζητημένο, τότε η φίρμα φροντίζει να την εξελίξει ακόμη περισσότερο!

Η νέα ναυαρχίδα της Bugatti ονομάζεται Divo και πρόκειται για μια εξέλιξη της ήδη κορυφαίας Chiron. Το νέο μοντέλο δεν είναι κανονικής παραγωγής αλλά θα φτιαχτούν μόλις σαράντα μονάδες, όμως μη... τρέφετε ελπίδες, ακόμη κι αν έχετε τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, καθώς έχουν προπωληθεί όλες!

Η Divo έχει εστιάσει στην εντός πίστας χρήση και στην πιο απόλυτη οδική συμπεριφορά από τη Chiron. Έχει πιο επιθετικές γραμμές, μεγάλη αεροτομή πίσω, τετραπλή εξάτμιση στο κέντρο του προφυλακτήρα και «άγρια» μούρη.

Εφοδιάζεται με τον ίδιο, δεκαεξακύλινδρο κινητήρα των 8.0 λίτρων με τα τέσσερα τούρμπο και τους 1.500 ίππους που συναντάμε και στη Chiron, όμως είναι σημαντικά πιο γρήγορη. Για την ακρίβεια, στην πίστα του Νάρντο, η Divo ήταν οκτώ δευτερόλεπτα ταχύτερη από τη Chiron!

Το βάρος της, ανέρχεται στα 1.960 κιλά, δηλαδή 34 λιγότερα από τη Chiron, όμως η τελευταία παίρνει το αίμα της πίσω στην τελική ταχύτητα. Τα αεροδυναμικά βοηθήματα «σταματάνε» τη Divo στα 379 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας, την ώρα που η λιγότερο «ειδική» αδερφή της ξεπερνά τα 420 χλμ./ώρα! Το ζητούμενο όμως για τη Bugatti ήταν οι εξαιρετικές επιδόσεις στην πίστα οπότε η τελική έχει μικρή σημασία, καθώς τα 379 χλμ./ώρα δεν τα λες και... λίγα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!