Στο εμπόριο η νέα λιμουζίνα του Βλαντιμίρ Πούτιν (pics & vid)

Gazzetta team
Στο εμπόριο η νέα λιμουζίνα του Βλαντιμίρ Πούτιν (pics & vid)
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν παρέλαβε τη νέα του λιμουζίνα τον περασμένο Μάιο, η οποία πλέον είναι διαθέσιμη και για όσους «κοινούς θνητούς» θέλουν να την αποκτήσουν.

Η Aurus Motors, η εταιρεία που κατασκεύασε τη λιμουζίνα του Βλάντιμιρ Πούτιν, παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του πολυτελούς μοντέλου της. Η Senat, όπως είναι το όνομα της, διαθέτει πιο συμπαγείς διαστάσεις σε σχέση με το μοντέλο που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις τους ο Ρώσος Πρόεδρος, αν και με μήκος 5,63 μέτρα (από 6,62 μέτρα) δεν περνάει απαρατηρήτη.

Επίσης, δεν είναι τεθωρακισμένη ούτε φέρει τις ίδιες πινελιές πολυτελείας σε σχέση με τη λιμουζίνα του Πούτιν, ενώ είναι και αρκετά ελαφρύτερη (2.740 κιλά έναντι 6.205). Στο εσωτερικό της, προφανώς τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι κορυφαίας ποιότητας, με τις δερμάτινες επενδύσεις και την εκτεταμένη χρύση ξύλου να συνδυάζoνται αρμονικά με τον ψηφιακό κόσμο, ήτοι την μεγάλη οθόνη που βρίσκεται τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό.

Σε ότι αφορά στην «καρδιά» της Aurus Senat, συναντάμε τον ίδιο V8 υβριδικό και διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 4,4 λίτρων, απόδοσης 600 ίππων, με αυτόν που εφοδιάζεται και η λιμουζίνα του Πούτιν. Σε συνδυασμό με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, η Senat χρειάζεται λιγότερα από 6 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!