Αυτές είναι οι 8 εφαρμογές για το ιδανικό ταξίδι με αυτοκίνητο!

Gazzetta team
Αυτές είναι οι 8 εφαρμογές για το ιδανικό ταξίδι με αυτοκίνητο!
Ζούμε την αιχμή της τεχνολογίας, όπου υπάρχουν πολλές εφαρμογές οι οποίες θα μπορούσαν να μας γλιτώσουν από τον κόπο του εξαντλητικού προγραμματισμού.
Πέρα από τον τελικό προορισμό, η οργάνωση ενός ταξιδιού και κυρίως στη μορφή ενός road trip κρίνεται απαραίτητη και επί της ουσίας θεωρείται σημαντικό μέρος της συνολικής... περιπέτειας. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να χάσετε σημαντικό χρόνο με αποτέλεσμα να μην προλάβετε να πραγματοποιήσετε όλα όσα έχετε συμπεριλάβει στη λίστα σας.
Για την ακρίβεια αυτό συνέβαινε μέχρι την στιγμή που η τεχνολογία μέσω πλειάδας εφαρμογών μας γλιτώνει από τον κόπο του εξαντλητικού προγραμματισμού και ταυτόχρονα μας απελευθερώνει από περιττές έγνοιες αφότου φτάσουμε στον προορισμό της επιλογής μας.
Το παραπάνω μάλιστα ενισχύεται στην περίπτωση του road trip όπου ο προγραμματισμός περιλαμβάνει από την εύρεση του σωστού δρόμου μέχρι το πιο φτηνό βενζινάδικο της περιοχής για τον απαραίτητο ανεφοδιασμό σε καύσιμο.
Δείτε λοιπόν τις απαραίτητες εφαρμογές για το ιδανικό ταξίδι με αυτοκίνητο:
-Google Maps (Android, iOS, Δωρεάν)
Απαραίτητη εφαρμογή, είναι σίγουρα αυτή που θα σας κατευθύνει. Μια εφαρμογή η οποία ήδη χρησιμοποιείται και αποδεικνύεται η καλύτερη μέχρι στιγμής, συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι το Google Maps είναι δωρεάν!.
-TollSmart (Android, iOS: 2,99 το μήνα) ή TollGury ( Android, iOs δωρεάν)
Το Road tolls μπορεί να αποδειχτεί ένας εξαιρετικός βοηθός για το ταξίδι σας είτε αυτό είναι μια κοντινή απόδραση είτε επισκέπτεστε άλλη χώρα. Σας ενημερώνει γρήγορα κι εύκολα για τις τιμές των διοδίων σε αυτοκινητόδρομους και αερογέφυρες ώστε να προγραμματίσετε την διαδρομή σας. Η εφαρμογή σας επιτρέπει να φτιάξετε διάφορα προφίλ για διαφορετικά οχήματα, από ένα μηχανάκι έως ένα οικογενειακό βαν και να μπορείτε να προυπολογίσετε πόσα θα ξοδέψετε. Παράλληλα έχει πληροφορίες για διάφορους συνοριακούς σταθμούς, αν για παράδειγμα βρίσκεστε στην Ισπανία και θέλετε να περάσετε στο βρετανικό Γιβραλτάρ.
Με την βοήθειά της θα μπορείτε να υπολογίσετε πόσο σας κοστίζει μια διαδρομή σε χρήμα και χρόνο ώστε να διαλέξετε αυτή που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες σας. Ωστόσο η εφαρμογή αυτή έχει ένα μικρό κόστος. Εάν θέλετε μια αντίστοιχη και δωρεάν δοκιμάστε την TollGury η οποία υπολογίζει το κόστος των διοδίων κάθε διαδρομής, ενώ σας δίνει και μια εκτίμηση για το πόση βενζίνη θα χρειαστείτε ανάλογα με τον τύπο του οχήματος και του που θέλετε να πάτε.
-GasBuddy (Android, iOS: Δωρεάν)​
Ακόμη μία πολύ καλή εφαρμογή για να εξοικονομήσετε χρήματα από την βενζίνη είναι και το GasBuddy, το οποίο όπως και το Waze σας ενημερώνει για τα κοντινά βενζινάδικα και την τιμή τους κάθε φορά. Με geolocation εντοπίζει τη θέση σας και σας δείχνει με χρωμτιστές πινέζες τα γύρω βενζινάδικα (πράσινη πινέζα για την φθηνότερη βενζίνη, πορτοκαλί για την μεσαία τιμή και κόκκινη για την ακριβή). Αφού επιλέξετε από πού θέλετε να γεμίσετε το αυτοκίνητό σας σας κατευθύνει μέχρι εκεί. Ειδοποιός διαφορά του από το Waze που αναφέρουμε παρακάτω, είναι ότι μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στο GasBuddy Pay για επιπλέον εξοικονόμηση 15 λεπτών ανά γαλόνι κατά την πρώτη συναλλαγή και 5 σεντ ανά γαλόνι σε κάθε γέμισμα μετά από αυτό με τα βενζινάδικα που συνεργάζεται.
-Waze (Android, iOs: Δωρεάν)
Η συγκεκριμένη εφαρμογή βασίζεται στην κοινωνική αλληλεπίδραση. Έτσι με βάση τις προτάσεις των χρηστών σας δείχνει τις καλύτερες δυνατές διαδρομές ενώ σε πραγματικό χρόνο όσοι την χρησιμοποιούν αναφέρουν τυχόν προβλήματα στους δρόμους ή ραντάρ ελέγχου ταχύτητας για να φυλάτε τα νώτα σας και να φτάσετε έγκαιρα στον επόμενο προορισμό. Παράλληλα σας ενημερώνει και για τις φτηνότερες τιμές βενζίνης που υπάρχουν τριγύρω, εξοικονομώντας όχι μόνο χρόνο αλλά και χρήμα.
-Hotel Tonight (Android, iOS: Δωρεάν)
Αν αποφασίσετε τελευταία στιγμή ότι θέλετε να διανυκτερεύσετε σε μια πόλη, τότε απαραίτητη εφαρμογή είναι το Hotel Tonignt. Μέσω αυτής μπορείτε να βρείτε τις προσφορές της τελευταίας στιγμής, καθώς και διαθεσιμότητες σε πολύ καλά ξενοδοχεία και να πραγματοποιήσετε την κράτησή σας σε αυτά. Σε περίπτωση που έχετε προγραμματίσει νωρίτερα τις διανυκτερεύσεις σας -κάτι που δεν προτείνουμε- μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε το booking ή την Airbnb.
-iExit (Android, iOS: Δωρεάν)​
Χρειάζεστε ένα γρήγορο και οικονομικό γεύμα κατά την διαδρομή σας σε μια πόλη, ή ένα ATM για να βγάλετε χρήματα ή μια άκρη για να κάνετε μια μικρή στάση να ξεπιαστείτε πριν την επόμενη στάση; Τότε δεν έχετε παρά να κατεβάσετε την εφαρμογή iExit. Η iExit Interstate Exit Guide για Android και iOS σας βοηθά να σχεδιάσετε το επόμενο pitstop σας, εμφανίζοντας εύχρηστα εικονογράμματα των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην επόμενη έξοδο. Ταυτόχρονα μπορείτε να πραγματοποίησετε συγκεκριμένες αναζητήσεις για αυτό που ψάχνετε κοντά σε κάποια ορισμένη τοποθεσία ακόμα και να βρείτε WiFi ή πάρκινγκ φορτηγών και κάμπινγκ.
-INRIX ParkMe (Android, iOS: Δωρεάν)
Κάτι που μπορεί να σας δυσκολέψει και δύσκολα λαμβάνετε υπόψη σε τέτοιου είδους ταξίδια είναι το parking. Αν έχετε συνηθίσει από την Ελλάδα όπου γενικά μπορείτε να παρκάρετε παντού, με σχετική ευκολία και δωρεάν μάθετε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και για τις πόλεις του εξωτερικού. Στο Παρίσι και στη Μαδρίτη η στάθμευση είναι σχεδόν παντού.
-Wiffinity (Android, iOs Δωρεάν)
Τέλος απαραίτητη για κάθε ταξίδι στο εξωτερικό όχι μόνο για τα road trips είναι και η εφαρμογή Wiffinity, η οποία σας βρίσκει τους κωδικούς wifi μιας τοποθεσίας για να απολαμβάνετε δωρεάν σύνδεση όπου κι αν βρίσκεστε. Βέβαια μιας και η εφαρμογή λειτουργεί ως κοινωνικό δίκτυο θα πρέπει να τροφοδοτείται κι εσείς με κωδικούς από τα μέρη που επισκέπτεστε και δεν είναι καταχωρημένα ώστε να αναβαθμίζετε συνεχώς και να διευκολύνονται όσοι την χρησιμοποιούν, μαζί με αυτούς κι εσείς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!