Με ηλιακή ενέργεια τα ηλεκτρικά τρίκυκλα της ΙΚΕΑ στην Ινδία

Gazzetta team
Με ηλιακή ενέργεια τα ηλεκτρικά τρίκυκλα της ΙΚΕΑ στην Ινδία
Το πρώτο κατάστημα της ΙΚΕΑ στις Ινδίες χρησιμοποιεί έναν στόλο ηλεκτροκίνητων τρικύκλων, που φορτίζονται από την ηλιακή ενέργεια φωτοβολταϊκών πάνελ.

Η ΙΚΕΑ εγκαινίασε πρόσφατα το πρώτο της κατάστημα στις Ινδίες, μάλιστα την πρώτη ημέρα το επισκέφτηκαν πάνω από 40.000 πελάτες. Το κατάστημα βρίσκεται στην πόλη Χαϊντεραμπάντ και διαθέτει βεβαίως υπηρεσία παραδόσεων στους αγοραστές επίπλων και άλλων προϊόντων. Ένα μέρος των παραδόσεων γίνεται από 15 τρίκυκλα, που είναι ένα χαρακτηριστικό μεταφορικό μέσον στην Ινδία και στις γειτονικές της χώρες και αποτελούν το 15% του στόλου οχημάτων παράδοσης του καταστήματος. Ωστόσο τα συγκεκριμένα οχήματα δεν εφοδιάζονται με ρυπογόνους δίχρονους βενζινοκινητήρες ή πετρελαιοκινητήρες παλαιότερης γενιάς, αλλά με ηλεκτροκινητήρες μηδενικών ρύπων.

Η ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από το ίδιο το κατάστημα επίπλων και πιο συγκεκριμένα από την οροφή του, όπου έχει εγκαταστήσει η ΙΚΕΑ 4.000 φωτοβολταϊκά πάνελ. Μάλιστα η ηλιακή ενέργεια δεν προορίζεται μόνον για τα ηλεκτρικά τρίκυκλα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της καταναλώνεται από τις εγκαταστάσεις θέρμανσης, ψύξης, φωτισμού, κλπ. του ίδιου του υποκαταστήματος στο Χαϊντεραμπάντ.

Η ΙΚΕΑ έχει θέσει ως στόχο, να αξιοποιεί από το 2030 και μετά αποκλειστικά ανενεώσιμες μορφές ενέργειας και να χρησιμοποιεί μόνον οχήματα εναλλακτικών μορφών καυσίμων. Μάλιστα έχει αρχίσει και εφοδιάζει τα τελευταία χρόνια το δίκτυο των καταστημάτων της με φορτιστές μπαταριών ηλεκτρικών και Plug – in υβριδικών αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!