Η νέα BMW Z4 είναι μια κούκλα! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Η νέα BMW Z4 είναι μια κούκλα! (pics)
Πολύ κοντά στο εντυπωσιακό πρωτότυπο που είχαμε δει πέρυσι είναι η έκδοση παραγωγής της νέας BMW Z4, που επαναφέρει τη φίρμα στην κατηγορία των premium διθέσιων roadsters.

Η BMW μας έχει κρατήσει για αρκετό καιρό σε «αγωνία» για τη νέα Z4. Το μοντέλο εξελίσσεται εδώ και αρκετούς μήνες, σε συνεργασία με την Toyota που θα φτιάξει τη σύγχρονη γενιά της Supra. Η BMW μας είχε δείξει ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο πέρυσι και όλοι λέγαμε, ότι θα έπρεπε να μοιάζει σε μεγάλο βαθμό στην έκδοση παραγωγής.

Ευτυχώς η φίρμα «μας άκουσε» και η Z4 έχει πολύ όμορφες αναλογίες, με κομψή σχεδίαση και σπορ χαρακτήρα. Οι πρώτες φωτογραφίες της διέρρευσαν στο διαδίκτυο από το Bimmer Post, το οποίο βρήκε τα αρχεία από το site SupraMΚV. Το σχέδιο είναι γεμάτο εισαγωγές αέρα, σπόιλερ και συνδυασμό ακμών, βγάζοντας ένα πολύ δυναμικό σύνολο που ταιριάζει γάντι σε μια σπορ BMW.

Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα θυμίζουν αρκετά αυτά της νέας Σειράς 8 και η αναδιπλούμενη οροφή θα είναι η παραδοσιακή κουκούλα και όχι κάποια σκληρή μεταλλική. Στην έκδοση M40i, η Z4 θα εφοδιάζεται με έναν εξακύλινδρο σε σειρά τούρμπο κινητήρα βενζίνης των 3.0 λίτρων με 380 ίππους.

Παράλληλα, θα πλαισιώνεται από αρκετά «καλούδια» όπως το μπλοκέ πίσω διαφορικό, τα φρένα υψηλής απόδοσης και η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Το νέο εντυπωσιακό διθέσιο roadster της BMW θα αποκαλυφθεί επίσημα αργότερα μέσα στον Αύγουστο, στο Pebble Beach Concours d'Elegance της Καλιφόρνια. Εκεί θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, θα έχουμε πληροφορίες για τις υπόλοιπες εκδόσεις και φυσικά, επίσημες φωτογραφίες και βίντεο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!