Από τους πάγους της Σουηδίας στον καύσωνα της Αφρικής η BMW X7 (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Από τους πάγους της Σουηδίας στον καύσωνα της Αφρικής η BMW X7 (vid)
«Βασανιστήρια» κάνει η BMW στην X7, τη νέα ναυαρχίδα των SUV της, για να βεβαιωθεί ότι θα καλύψει κάθε απαίτηση των πελατών της!

Για όσους η BMW X5 δεν είναι όσο μεγάλη, πολυτελής και... ακριβή θα ήθελαν, η BMW ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο, την εντυπωσιακή X7. Το αυτοκίνητο θα έχει ακόμη πιο πληθωρικές διαστάσεις, θα ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας της γερμανικής φίρμας και θα παραμένει μια γνήσια BMW, που θα μπορεί να κινείται σε κάθε είδους συνθήκη, ανεξαρτήτως θερμοκρασίας και κλίματος!

Παράλληλα η μάρκα εγγυάται ότι η X7 θα έχει και ένα πολύ ενδιαφέρον πρόσωπο στο κομμάτι της οδικής συμπεριφοράς. Για να τα τεστάρουν όλα αυτά, η X7 ταξίδεψε σε διάφορα σημεία της Γης ώστε να διαπιστωθούν οι ικανότητές της. Αρχικά, δοκιμάστηκε σε συνθήκες Αρκτικού Κύκλου σε περιοχές της Σουηδίας, με πάγο, χιόνι και θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν.

Στη συνέχεια, έφτασε στην Αφρική, για δοκιμές στην έρημο και τον καύσωνα και να δουν, αν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα σε ακραίες συνθήκες! Σύμφωνα με τη BMW μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με εντυπωσιακές εκτός δρόμου ικανότητες και μεγάλους χώρους. Ακόμη δεν έχουμε επίσημες πληροφορίες για τους κινητήρες, όμως μπορούμε να κάνουμε κάποιες εικασίες με βάση το γεγονός ότι βασίζεται, σε μεγάλο μέρος της, στη νέα X5 και γνωρίζοντας τα πιο σύγχρονα κορυφαία μοτέρ της BMW.

Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι θα τη δούμε με έναν τούρμπο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα βενζίνης των 3.0 λίτρων στη βασική της έκδοση, με 340 ίππους. Ψηλότερα, θα υπάρχει ο twin turbo V8 των 4.4 λίτρων με τα 462 άλογα και δεν αποκλείεται να «φορέσει» το μοτέρ της νέας 8άρας, με τους 530 ίππους από ένα V8 σύνολο.

Αργότερα θα τοποθετηθούν και πετρελαιοκινητήρες. Πολύ πιθανό είναι να δούμε τον εξακύλινδρο σε σειρά των 3.0 λίτρων με τους 265 ίππους και τα 620 Nm ροπής και σενάρια λένε πως θα υπάρχει και έκδοση του ίδιου μοτέρ, με τέσσερα τούρμπο όμως και 400 ίππους, μαζί με 760 Nm ροπή! Η BMW μέχρι τώρα, μας έχει πει μόνο ότι η X7 θα παρουσιαστεί στο τέλος του 2018. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το Νοέμβρη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!