H SEAT καταργεί τα τρίθυρα Leon και Mii

Πέτρος Σηφαλάκης
H SEAT καταργεί τα τρίθυρα Leon και Mii
Οι χαμηλές πωλήσεις των εκδόσεων με τρεις πόρτες, οδήγησε τη SEAT στην κατάργηση των δύο εκδόσεων, προς όφελος του κόστους παραγωγής.

Ένα από τα ελάχιστα μικρομεσαία οικογενειακά μοντέλα που είναι διαθέσιμα με τρεις πόρτες, είναι το SEAT Leon. To Leon SC, όπως ονομάζεται, δεν έχει τις απαραίτητες πωλήσεις για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του και έτσι η ισπανική μάρκα θα το καταργήσει, αφήνοντας μόνο το πεντάθυρο σαν χάτσμπακ και το ST (στέισον βάγκον) σαν πιο πρακτική εκδοχή. Στο παρελθόν, οι δύο προηγούμενες γενιές του Leon ήταν διαθέσιμες μόνο ως πεντάθυρες.

Μάλιστα, το δεύτερο Leon είχε «καμουφλαρισμένες» τις χειρολαβές των πίσω θυρών στα πίσω φινιστρίνια, ώστε να δείχνει σαν τρίθυρο και η μάρκα αποφάσισε να το λανσάρει με δύο πόρτες λιγότερες στην τρίτη του γενιά. Τελικά η κίνηση αυτή δεν «έπιασε» τόσο εμπορικά και για αυτό, αποχαιρετά την παραγωγή. Μαζί με το Leon, η SEAT θα καταργήσει και το τρίθυρο Mii, οπότε πλέον στην γκάμα της θα έχει αποκλειστικά πεντάθυρα μοντέλα. Θυμίζουμε ότι και το Ibiza, στη νέα του γενιά, είναι διαθέσιμο μόνο ως πεντάθυρο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!