Η Volkswagen προορίζει τη SEAT για αντίπαλο της Alfa Romeo

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Volkswagen προορίζει τη SEAT για αντίπαλο της Alfa Romeo
Όμορφο σχεδιασμό, δυναμική οδική συμπεριφορά και έντονο «χαρακτήρα» θα περιμένουμε από τη SEAT στο άμεσο μέλλον, αφού θέλει να γίνει ένας ευθύς αντίπαλος της Alfa Romeo!

Για ακόμη μια φορά, η Alfa Romeo μπαίνει στο στόχαστρο κάποιου κατασκευαστή. Πριν λίγες ημέρες είδαμε τη Hyundai, η οποία θέλει να προσφέρει αυτοκίνητα με περισσότερο «σέξι» σχεδιασμό από τις Alfa και τώρα το Volkswagen Group, θέλει τη SEAT σαν έναν αντίπαλο της ιταλικής φίρμας. Αυτό είχε ανακοινωθεί και στο παρελθόν από τον γερμανικό όμιλο όμως τελικά, ο στόχος δεν επετεύχθη.

Ουσιαστικά η Volkswagen λέει ότι θέλει να προσελκύσει ένα κοινό νεαρής ηλικίας, που δεν πρόλαβε να ζήσει και ενδεχομένως, δεν γνωρίζει την ιστορία της Alfa Romeo, στα παλαιότερα χρόνια. Έτσι η SEAT θα προσφέρει περισσότερο συναίσθημα στα αυτοκίνητά της, ακόμη καλύτερη οδική συμπεριφορά και δυναμική εμφάνιση, εξελίσσοντας την εικόνα που έχει η μάρκα έως και σήμερα.

Ο CEO της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις, είπε ότι ο προσανατολισμός κάθε μάρκας στο Group είναι ξεκάθαρος. Η Volkswagen αναλαμβάνει τον κύριο πυλώνα με τις περισσότερες πωλήσεις και έναν ισορροπημένο χαρακτήρα, η Skoda είναι μια φθηνότερη εναλλακτική λύση, η Audi αποτελεί το πιο πολυτελές παρακλάδι και η SEAT θα αναλάβει την εκπροσώπηση ενός σπορ χαρακτήρα, μαζί με τη νέα υπο-μάρκα που δημιουργήθηκε πρόσφατα, την Cupra.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!