Η Mercedes «κλείδωσε» το Range Rover Sport στο στόχο της

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Mercedes «κλείδωσε» το Range Rover Sport στο στόχο της
Η νέα GLG, όπως θα ονομάζεται, θα είναι ένα μοντέλο που θα τοποθετηθεί εμπορικά απέναντι από το Range Rover Sport και όπως λέγεται, έχει ήδη πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή.

Η Mercedes-Benz είναι η φίρμα με τα περισσότερα SUV σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία έχοντας επτά μοντέλα στην γκάμα της. Σύντομα όμως, θα εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο. Περιμένουμε για την παρουσίαση του κόμπακτ GLB και επίσης, το μεγαλύτερο GLG που θα βάλει στο στόχο του το Range Rover Sport.

Αν μιλάμε για έναν ανταγωνιστή του βρετανικού μοντέλου, τότε η Mercedes-Benz θα πρέπει να του δώσει πολύ καλές εκτός δρόμου δυνατότητες και έναν σπορ χαρακτήρα. Πολύ πιθανόν να έχει στον στάνταρ εξοπλισμό του σύστημα αερανάρτησης και τρία διαφορικά με δυνατότητα κλειδώματος, στον εμπρός και τον πίσω άξονα αλλά και στο κεντρικό διαφορικό.

Το νέο GLG το περιμένουμε από το 2020 και μετά, ενώ φήμες λένε πως έχει ήδη πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τίποτα επίσημα και είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για οτιδήποτε άλλο, όμως μια τέτοια κίνηση θα έμοιαζε λογική για τη Mercedes-Benz καθώς όπως έχει αποδείξει, θέλει να προσφέρει κάθε είδους SUV μοντέλο στην αγορά και σιγά σιγά μπαίνει σε όλες τις υποκατηγορίες αυτών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!