Χιλιάδες μυστικά έγγραφα αυτοκινητοβιομηχανιών διέρρευσαν στο ίντερνετ!

Πέτρος Σηφαλάκης
Χιλιάδες μυστικά έγγραφα αυτοκινητοβιομηχανιών διέρρευσαν στο ίντερνετ!
Σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα μηδαμινής ασφάλειας φυλάσσονταν διάφορα έγγραφα αυτοκινητοβιομηχανιών που υποτίθεται πως ήταν απόρρητα, όμως μπορούσε να διαβάσει ο οποιοσδήποτε!

Fiat-Chrysler, Ford, General Motors, Tesla, Toyota και Volkswagen είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που έπληξε μια μεγάλη διαρροή δεδομένων από μια ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι εταιρείες είχαν εμπιστευθεί περισσότερα από 47.000 έγγραφα εμπορικών μυστικών τους στην Level One Robotics and Controls, μια εταιρεία που ειδικεύεται σε υπηρεσίες βιομηχανικών αυτοματισμών.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Οι βάσεις δεδομένων που χρησιμοποιούσε όμως, δεν είχαν βασικές δικλείδες ασφαλείας που επέτρεπε την ανάγνωση, ακόμη και τη λήψη των συγκεκριμένων αρχείων, από όποιον είχε πρόσβαση στον συγκεκριμένο server! Το σύνολο των δεδομένων που διέρρευσαν είναι 155 gigabytes και μέσα σε αυτά βρίσκουμε από σχεδιαγράμματα, τιμολόγια, αποδείξεις, συμβάσεις και σχέδια εργασιών με πελάτες, έως άδειες οδήγησης και διαβατήρια εργαζομένων. Η διαρροή δεδομένων εντοπίστηκε από την εταιρεία UpGuard Cyber Risk.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!