Απίστευτο: Tesla Model X μένει από μπαταρία στην Εγνατία!

Gazzetta team
Απίστευτο: Tesla Model X μένει από μπαταρία στην Εγνατία!
Το εντυπωσιακό ηλεκτρικό όχημα κατέληξε να μεταφέρεται πάνω σε όχημα της οδικής βοήθειας.

Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, πόσο μάλλον στην Tesla, η οποία το τελευταίο διάστημα μονοπωλεί το ενδιαφέρον με ανάμεικτες ειδήσεις. Αυτή τη φορά, το Tesla Model X στην κορυφαία του έκδοση εν ονόματι P100D, έμεινε άνευ ηλεκτρικής ενέργειας στην Εγνατία οδό, λίγο έξω από την Κοζάνη.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Το εντυπωσιακό δημιούργημα της Tesla μεταφέρθηκε με όχημα της οδικής βοήθειας στην κατοικία του τοπογράφου μηχανικού Θανάση Τουρτούρα, ο οποίος είναι γνωστός για την αγάπη του στα ηλεκτρικά μοντέλα, προκειμένου να φορτίσει τις μπαταρίες του. Όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Τουρτούρας, οι ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου ήταν ένα ζευγάρι Σουηδών με το παιδί τους, οι οποίοι κατευθύνονταν οδικώς στην Tουρκία και στη συνέχεια στο Ιράν.

Μάλιστα, το αυτοκίνητο είναι ολοκαίνουργιο, αγοράστηκε πριν από μία εβδομάδα και οι ιδιοκτήτες, όπως αποκάλυψαν, δεν είχαν προηγούμενη οδηγική εμπειρία σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ανέφεραν ότι ενθουσιάστηκαν από την Εγνατία Οδό και ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να καταναλώσουν τα αποθέματα της μπαταρίας πολύ πιο σύντομα από όσο υπολόγιζαν.

Ο κ. Τουρτούρας επισήμανε ότι από προηγούμενο πρόγραμμα που ανάπτυξε ο δήμος σε συνεργασία με τη ΔΕΗ για τη λειτουργία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, υπάρχουν πέντε σημεία φόρτισης στην πόλη που θα μπορούσαν μέσω της πιστωτικής κάρτας να χρησιμοποιούνται ως σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Επίσης είναι η δεύτερη φορά που ξεμένει αυτοκίνητο έξω από την Κοζάνη, εξαιτίας ανυπαρξίας σταθμού ηλεκτρικής φόρτισης.

Για την ιστορία, το Tesla Model X είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, την 75D, την 90D και την P100D. Η πρώτη έκδοση ξεκινά από 72.600 δολάρια και καταλήγει στην κορυφαία έκδοσή του στα 122.000 δολάρια. Διαθέτει αυτονομία 400 χιλιομέτρων, μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6 δευτερόλεπτα και σε έως 2,9 δευτερόλεπτα στην κορυφαία έκδοση, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 208 χλμ./ώρα και τα 248 χλμ/ώρα στην κορυφαία έκδοση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!