EVTOL: Αυτό είναι το ιπτάμενο ταξί από την Rolls-Royce!

Gazzetta team
EVTOL: Αυτό είναι το ιπτάμενο ταξί από την Rolls-Royce!
Θα αναπτύσσει ταχύτητα έως 402 χλμ./ώρα και η αυτονομία του θα ανέρχεται στα 800 χιλιόμετρα.

Την διεθνή αεροπορική Έκθεση του Φάρνμπορο στη Βρετανία επέλεξε η Rolls-Royce για να παρουσιάσει το EVTOL (Electric Vertical Takeoff and Landing), το πρωτότυπο ιπτάμενο υβριδικό και αυτόνομο όχημα της, το οποίο θα μεταφέρει έως και πέντε επιβάτες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα μπορεί αναπτύσσει ταχύτητα έως 402 χλμ./ώρα και να διανύει αποστάσεις με αυτονομία έως και 800 χιλιομέτρων.

Aξεπέραστο Live Στοίχημα και πολλά ειδικά στοιχήματα για όλους τους αγώνες! (21+)

Το «ιπτάμενο ταξί» θα κινείται με την τεχνολογία Μ250 που ανέπτυξε η εταιρεία, ήτοι μια τουρμπίνα αερίου θα τροφοδοτεί με περίπου 500 KW έξι ηλεκτρικούς κινητήρες, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί κατάλληλα ώστε να παράγουν λιγότερο θόρυβο. Όταν ανέλθει στο κατάλληλο ύψος, οι έλικες των φτερών του θα «διπλώνουν» και με αυτόν τον τρόπο θα μειώνεται τόσο η δύναμη αντίστασής του, όσο και ο θόρυβος στην καμπίνα, ενώ θα κινείται με τους έλικες της ουράς του.

Ως υβριδικό, το ταξί της Rolls-Royce δεν θα χρειάζεται επαναφόρτιση, ενώ το γεγονός ότι απογειώνεται και προσγειώνεται κάθετα, το απαλλάσσει από την ανάγκη να χρησιμοποιεί διάδρομο προσγείωσης. Για τον λόγο αυτό, όπως τόνισε εκπρόσωπός της εταιρείας, θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί ήδη υπάρχουσες υποδομές όπως αεροδρόμια και ελικοδρόμια.

Η Rolls-Royce ευελπιστεί ότι το αυτόνομο ιπτάμενο ταξί της θα αρχίσει να μεταφέρει τους πρώτους επιβάτες από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, ωστόσο η βρετανική φίρμα δεν είναι η μόνη που επενδύσει σε τέτοιου είδους τεχνολογίες. Αυτόνομα ιπτάμενα οχήματα ετοιμάζουν και αρκετοί «ανταγωνιστές», μεταξύ των οποίων η Airbus, η Uber, καθώς και η Kitty Hawk του συνιδρυτή της Google, Λάρι Πέιτζ.

Πηγή: insider.gr

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!