«Επενδύστε τα χρήματά σας σε κλασικές Porsche», λένε οι τραπεζίτες

Πέτρος Σηφαλάκης
«Επενδύστε τα χρήματά σας σε κλασικές Porsche», λένε οι τραπεζίτες
Οι κλασικές 911 είναι αυτοκίνητα που μόνο κερδίζουν αξία, χωρίς να χάνουν, σύμφωνα με ανάλυση που έκαναν Γερμανοί ειδικοί.

«Χρυσωρυχείο» είναι οι παλιές Porsche και συγκεκριμένα, η 911, όπως εξηγεί ομάδα τραπεζιτών της γερμανικής Sudwestbank. Οι συγκεκριμένοι, την προτείνουν ως επένδυση σε πελάτες που θέλουν να αγοράσουν κάποιο κλασικό αυτοκίνητο και μάλιστα, τόλμησαν και οι ίδιοι να πειραματιστούν για να αποδείξουν την αποτελεσματικότητα της θεωρίας τους.

Για ανταγωνιστικές αποδόσεις, άκου τη θεία Βίστα!

Συγκεκριμένα η τράπεζα πριν κάποια χρόνια δημιούργησε το δείκτη OTX Classic Car στο γερμανικό χρηματιστήριο DAX και αυτός αποτελείται από μοντέλα Γερμανών κατασκευαστών με έδρα το νότιο κομμάτι της χώρας, εκεί που βρίσκεται και η Sudwestbank δηλαδή, όπως Mercedes, Porsche, Audi και BMW. Από το 2005 έως και σήμερα, η αξία του δείκτη τετραπλασιάστηκε και σημείωσε άνοδο 204% στο χρηματιστήριο!

Όποιος λοιπόν θέλει μια σίγουρη επένδυση, δεν έχει παρά να ψάξει για ένα κλασικό αυτοκίνητο του οποίου η αξία να ανεβαίνει. Θα πρέπει φυσικά, να βρει τη σωστή στιγμή για να το πουλήσει και συνήθως, πρόκειται για σχετικά σπάνια και ακριβά μοντέλα! Για παράδειγμα, μια καλοσυντηρημένη Porsche 911 είναι καλή επένδυση, όμως αν πρόκειται για κάποια ειδική έκδοση με περιορισμένο αριθμό παραγωγής ή κάποιο μοναδικό στοιχείο πάνω της, τότε μιλάμε για ένα πραγματικό... χρυσωρυχείο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!