Υβριδικό και γρηγορότερο από ποτέ το νέο Nissan GT-R

Πέτρος Σηφαλάκης
Υβριδικό και γρηγορότερο από ποτέ το νέο Nissan GT-R
Το επόμενο Nissan GT-R είναι πολύ κοντά και θα υιοθετήσει μια νέα φιλοσοφία, με συμβατικό κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις.

Σε περίπου δύο χρόνια, θα δούμε το νέο κορυφαίο μοντέλο της Nissan, τη νέα γενιά του GT-R. Η ίδια η φίρμα δήλωσε ότι θα είναι το γρηγορότερο μοντέλο στην κατηγορία super sports car (όχι supercars) στο πλαίσιο του φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood.

Παράλληλα ο υπεύθυνος σχεδιασμού της μάρκας είπε ότι δεν θα βασίζεται στο πρωτότυπο GT-R50 αλλά θα έχει κάποιες επιρροές στο σχεδιαστικό κομμάτι από αυτό. Με λίγα λόγια καταλαβαίνουμε πως η αισθητική του θα είναι δυναμική και φουτουριστική, για να καταφέρει να «κρατήσει» για όλη την επόμενη δεκαετία, όπως συνέβη και με τη σημερινή γενιά.

Το νέο GT-R θα έχει έναν V6 κινητήρα των 3.0 λίτρων και θα αποδίδει συνολικά 700 ίππους! Κρίμα που ο twin turbo των 3.8 λίτρων δεν θα προτιμηθεί ξανά, κυρίως για τις δυνατότητες βελτίωσης που είχε, που έκανε το GT-R R35 ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα στην tuning σκηνή αλλά και τους αγώνες dragster. Σίγουρα είναι το πιο επιτυχημένο των τελευταίων δέκα χρόνων, σε αυτόν τον τομέα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!