Την πλάτη της Jeep βλέπει η Fiat στο 1ο εξάμηνο του 2018!

Δημήτρης Γράτσος
Την πλάτη της Jeep βλέπει η Fiat στο 1ο εξάμηνο του 2018!
Ο «εμφύλιος» στα ενδότερα του FCA Group έχει ξεκάθαρο νικήτη, καθώς η Jeep έχει πουλήσει 40.000 αυτοκίνητα περισσότερα από τη Fiat.

Σε αυτή τη ζωή όλα είναι πιθανά, ακόμη και αυτοκινητοβιομηχανίες που διαθέτουν μοντέλα όπως τα Wrangler, Grand Cherokee, Commander κλπ. να βρίσκονται πάνω από εταιρείες σαν τη Fiat, με σαφώς πιο «γήινη» γκάμα. Ωστόσο, η αμερικάνικη φίρμα βρίσκεται στην ιδανική ευρωπαϊκή τροχιά, με το λανσάρισμα μοντέλων όπως τα Renegade και Compass, καθώς και των σύγχρονων εκδόσεων των «παραδοσιακών» μοντέλων της, έχει καταφέρει να προσελκύσει το αγοραστικό κοινό και να αποτελεί τη μάρκα με τις καλύτερες πωλήσεις στο FCA Group.

Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Πιο συγκεκριμένα, η Jeep πούλησε 670.000 νέα αυτοκίνητα σε παγκόσμιο επίπεδο, από τον Ιανουάριο έως και το Μάιο του φετινού χρόνου, ενώ η Fiat 40.000 λιγότερα, δηλαδή 630.000. Τα στοιχεία προέρχονται από τη Jato Dynamics και εκτιμάται, ότι η διαφορά θα «ανοίξει» κι άλλο μέχρι το τέλος του έτους, πιθανότατα και κοντά στις 100.000 μονάδες!

Αυτό, μπορεί και να ληφθεί ως ένα μήνυμα στη Fiat, για την ανανέωση της σχετικά περιορισμένης γκάμας της. Εκτός από τη σειρά του 500, με τα 500X και 500L, το Panda και το Tipo, δεν στηρίζεται σε κάποιο άλλο μοντέλο, όπως ένα κλασικό supermini και θα πρέπει σύντομα να την εμπλουτίσει και με άλλα αυτοκίνητα, για να επιστρέψει στην κορυφή του FCA Group και όχι μόνο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!