Ρεκόρ πωλήσεων σημειώνει η Lamborghini!

Πέτρος Σηφαλάκης
Ρεκόρ πωλήσεων σημειώνει η Lamborghini!
Τι κι αν το φθηνότερο μοντέλο της στοιχίζει κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ; Η Lamborghini ζει το δικό της... μύθο και σπάει όλα τα ρεκόρ πωλήσεων, με το πρώτο μισό του 2018 να πουλάει περισσότερα αυτοκίνητα από ότι ολόκληρο το 2013!

«Χρυσό» εξάμηνο περνάει η Lamborghini μέχρι τώρα στο 2018, καταφέρνοντας να πουλήσει 11% περισσότερα αυτοκίνητα από ότι το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Το πιο εντυπωσιακό, είναι ότι τα 2.327 αυτοκίνητα που έφτιαξε αυτό το εξάμηνο, είναι περισσότερα από τις πωλήσεις ολόκληρου του 2013!

Στην αύξηση της ζήτησης, καθοριστικό ρόλο έχει παίξει η Huracan, με 1.604 αυτοκίνητα, 204 περισσότερα από το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου του 2017. Η Aventador, η ναυαρχίδα της μάρκας, κινείται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι (673 μονάδες) ενώ οι πωλήσεις της Urus, του νέου Super-SUV της Lambo δεν έχουν ξεκινήσει καν ακόμη.

Όταν γίνει αυτό, μέσα στο καλοκαίρι δηλαδή, περιμένουμε τις πωλήσεις του Ιταλού κατασκευαστή να εκτοξεύονται σε πρωτόγνωρα για τον ίδιο επίπεδα και οι εκτιμήσεις, μιλάνε για 6.000 αυτοκίνητα μέχρι το τέλος του χρόνου, συνολικά.

Το πιο εντυπωσιακό, είναι ότι οι πωλήσεις αυτές επιτυγχάνονται με έναν τιμοκατάλογο που ξεκινά από τις περίπου 200.000€ στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα, οι τιμές αυτές βρίσκονται σε πολύ υψηλότερο επίπεδο, περίπου στις 360.000€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!