550 ίπποι και το σήμα GTS για τη Maserati Levante! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
550 ίπποι και το σήμα GTS για τη Maserati Levante! (pics)
Η νέα έκδοση του SUV της Maserati παρουσιάζεται στο Goodwood Festival of Speed και είναι ένας ικανότατος αντίπαλος της Porsche Cayenne Turbo!

Οι επιλογές κάποιου που ζητά ένα πολυτελές, ταχύτατο SUV είναι πολλές, όμως μια από τις κορυφαίες εναλλακτικές, έναντι των «καθιερωμένων» μοντέλων είναι η Maserati Levante. Το ιταλικό μοντέλο έχει το στυλ και τη φινέτσα που απαιτεί η καταγωγή του και τώρα, στο Goodwood Festival of Speed παρουσιάζεται η έκδοση GTS, που τη βάζει ακριβώς απέναντι από την Porsche Cayenne Turbo.

Εφοδιάζεται με έναν V8 βενζινοκινητήρα με δύο τούρμπο, των 3.8 λίτρων, που συνολικά αποδίδει 550 ίππους! Η Maserati λέει ότι τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 3,7 δευτερόλεπτα και μπορεί να συνεχίσει έως και τα 300 χλμ./ώρα! Μιλάμε δηλαδή για επιδόσεις επιπέδου supercar σε «συσκευασία» SUV και πραγματικά σπορ οδική συμπεριφορά όπως αρμόζει σε μια καθαρόαιμη Maserati.

Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου οκτατάχυτου κιβωτίου, όμως το μεγαλύτερο ποσοστό της ροπής καταλήγει στον πίσω άξονα, σε κανονικές συνθήκες. Μάλιστα, πίσω υπάρχει και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (μπλοκέ)! Συγκριτικά με τις «απλές» Levante και Levante S, υπάρχει αναβαθμισμένη αερανάρτηση, φρένα με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και χαμηλωμένο αμάξωμα. Στο κομμάτι των ζαντών, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τετράδες των 20, 21 ή και 22 ιντσών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!