Αυτή η BMW θα κατασκευάζεται στην Κίνα!

Πέτρος Σηφαλάκης
Αυτή η BMW θα κατασκευάζεται στην Κίνα!
Η ηλεκτρική έκδοση της BMW X3, με το όνομα iX3, θα κατασκευάζεται σε εργοστάσιο που θα βρίσκεται στην Κίνα και από εκεί, θα εξάγεται σε όλες τις αγορές.

Η συνεργασία της BMW με την Brilliance Automotive Group Holdings θα φέρει την παραγωγή ενός πολύ σημαντικού μοντέλου της γερμανικής φίρμας στην Κίνα. Πρόκειται για την iX3, την ηλεκτρική έκδοση της X3 που έχει παρουσιαστεί ως πρωτότυπο στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνο.

Όπως καταλαβαίνουμε, από τη χώρα παραγωγής και την πόλη που η BMW επέλεξε να παρουσιάσει το μοντέλο, θα έχει ως κύριο στόχο την κινεζική αγορά που αναπτύσσεται ταχύτατα, θέλει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πολυτέλεια και ισχυρό brand name όπως της BMW.

Η εκκίνηση παραγωγής θα γίνει το 2020 και ο ηλεκτροκινητήρας της θα αποδίδει 270 ίππους. Η αυτονομία αγγίζει τα 400 χιλιόμετρα με μία φόρτιση και οι μπαταρίες μπορούν να γεμίσουν μέσα σε μόλις 30 λεπτά, αν υπάρχει ταχυφορτιστής. Φυσικά καταλαβαίνουμε ότι μια εταιρεία όπως η BMW δεν πρόκειται να αφήσει την παραγωγή της iX3 στην τύχη της και ανεξάρτητα από το ότι θα κατασκευάζεται στην Κίνα, τα υψηλά στάνταρ της φίρμας θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!