Δεν «παρατάει» τους ντίζελ η Renault

Πέτρος Σηφαλάκης
Δεν «παρατάει» τους ντίζελ η Renault
Δύο νέους ολοκαίνουργιους κινητήρες πετρελαίου με κυβισμό 1.7 και 2.0 λίτρων dCi εξελίσσει η Renault, ύστερα από τη νέα γενιά του 1.5 Blue dCi που είδαμε για πρώτη φορά στο Duster.

Η είδηση ότι τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, χάνουν συνεχώς έδαφος πωλήσεων στην Ευρώπη, είναι πέρα για πέρα αληθινοί και όλοι οι κατασκευαστές σπεύδουν να παρουσιάσουν σύγχρονους βενζινοκινητήρες και υβριδικά σύνολα, πριν περάσουμε στην ηλεκτροκίνηση. Η Renault όμως, ύστερα από τα μοτέρ βενζίνης 1.3 TCe με έως και 163 ίππους και 1.8 TCe με έως και 300 ίππους, ετοιμάζεται να παρουσιάσει τους 1.7 dCi και 2.0 dCi.

Τα δύο τουρμποντίζελ μοτέρ θα τα δούμε σε μεγάλα αυτοκίνητα της φίρμας, όπως το Scenic και το Espace για αρχή και το μικρότερο, θα είναι διαθέσιμο με 120 και 150 ίππους. Το δίλιτρο μοτέρ θα έχει 160 και 200 ίππους στις δύο εκδόσεις του και θα συνδυάζεται στάνταρ με το αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη EDC της Renault. Αργότερα αναμένεται να «φορεθεί» και από άλλα μοντέλα της Renault αλλά και του ομίλου γενικότερα (Nissan).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!