Με κινητήρες έως και 150 ίππων το νέο Volkswagen T-Cross (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Με κινητήρες έως και 150 ίππων το νέο Volkswagen T-Cross (vid)
H Volkswagen θα μας παρουσιάσει σύντομα ένα SUV μικρότερο από το T-Roc και μας δίνει τις πρώτες πληροφορίες για αυτό, που έχουν να κάνουν με τα βασικά του τεχνικά χαρακτηριστικά.

Με διαστάσεις λίγο μεγαλύτερες από του Polo, που σημαίνει μήκος 4.107 χιλιοστά, το νέο T-Cross τοποθετεί τη Volkswagen στην καρδιά της κατηγορίας των B-Segment SUV, που γνωρίζουν τρομερή επιτυχία στις πωλήσεις. Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB στη μικρή εκδοχή της και θα προσφέρει χώρο αποσκευών 455 λίτρα, κορυφαία τιμή για τις διαστάσεις και την κατηγορία του αυτοκινήτου.

Στο κομμάτι των κινητήρων έχουμε δύο τούρμπο βενζινοκινητήρες TSI, έναν τρικύλινδρο και έναν τετρακύλινδρο με δυνατότητα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων όταν δεν χρειάζονται. Πρόκειται για τον 1.0 TSI με 95 ή 115 ίππους και τον 1.5 TSI Evo των 150 ίππων, ενώ υπάρχει και ένας τετρακύλινδρος τουρμποντίζελ TDI στα 1.6 λίτρα με 95 ίππους.

Όλα τα T-Cross θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά ως εμπροσθιοκίνητα. Στο εσωτερικό θα έχουμε προαιρετικά ψηφιακό πίνακα οργάνων και θα είναι εξοπλισμένο με την τελευταία γενιά συστήματος infotainment της Volkswagen με οθόνη αφής οκτώ ιντσών.

Τα συστήματα ασφαλείας που θα συνοδεύουν το T-Cross είναι πολλά και συγκεκριμένα, πρόκειται για το Front Assist, την υποβοήθηση διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, το σύστημα ενημέρωσης ύπαρξης αυτοκινήτου στη «νεκρή» γωνία και ο έλεγχος κάθετης κυκλοφορίας σε έξοδο από πάρκινγκ, μεταξύ άλλων. Σύντομα περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση του T-Cross, όπου θα μάθουμε ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες και φυσικά, θα δούμε και το σχεδιασμό του που ακόμη κρύβεται με καμουφλάζ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!