Επανέρχεται στη ζωή με ηλεκτροσόκ το VW Beetle

Gazzetta team
Επανέρχεται στη ζωή με ηλεκτροσόκ το VW Beetle
O αρχισχεδιαστής της VW αποκάλυψε, ότι τα επόμενα χρόνια είναι πολύ πιθανή η αναβίωση του Beetle αλλά ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο με τετράθυρο αμάξωμα.

Η παραγωγή του νέου VW Beetle έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό στην έκδοση Coupe, ενώ το Cabrio θα τρέξει σε ορισμένες αγορές έως τα τέλη του 2018. Από εκεί και μετά δεν προβλέπεται διάδοχο μοντέλο, φαίνεται όμως ότι θα το δούμε στο μέλλον με διαφορετικό ντιζάιν και ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Tennis Leaderboard με εντυπωσιακά έπαθλα*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο αρχισχεδιαστής της VW, Κλάους Μπίσοφ, πιστεύει ακράδαντα ότι τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να λανσαριστούν δίπλα στα ηλεκτρικά μοντέλα υψηλής χρηστικότητας, αντίστοιχα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα που θα απευθύνονται και στο συναίσθημα. Ένα τέτοιο θα είναι για παράδειγμα το VW I.D. Buzz, ένα όχημα στα πρότυπα του θρυλικού VW Bus της εποχής των χίπις που θα λανσαριστεί το 2022. Ένα δεύτερο θα μπορούσε ωστόσο να είναι και ο μεταμοντέρνος διάδοχος του New Beetle, που θα είναι μάλιστα και πισωκίνητος όπως ο διάσημος πρόγονός του.

Το Beetle EV δεν αποτελεί προτεραιότητα της γερμανικής μάρκας, όμως θα μπορούσε κάλλιστα να λανσαριστεί από το 2022 και μετά, αφού η τελική απόφαση για την παραγωγή του θα ληφθεί σε δύο έως τρία χρόνια. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ένα κόμπακτ τετράθυρο μοντέλο στημένο πάνω στην πλατφόρμα ΜΕΒ του ομίλου VW, που εξελίχθηκε για τα ηλεκτρικά του οχήματα. Ο Μπίσοφ αποκάλυψε μάλιστα στο περιοδικό Autocar, ότι έχει φτιάξει ήδη ένα σκίτσο του μελλοντικού ηλεκτρικού «Σκαραβαίου» με βάση το συγκεκριμένο πάτωμα.

Προς το παρόν, τα σχέδια για την οικογένεια Ι.D. της VW περιλαμβάνουν πέντε ηλεκτρικά μοντέλα. Την αρχή θα κάνει το 2019 το κόμπακτ μοντέλο I.D. με περίπου 15 εκατοστά κοντύτερο μήκος από το σημερινό Golf. Στα τέλη του 2019 θα ακολουθήσει το I.D. Crozz, που θα διαθέτει αμάξωμα SUV – Coupe και θα διαθέτει παρόμοιες διαστάσεις με την BMW X4. Το 2022 θα κυκλοφορήσει το VW I.D. Buzz με σαφείς σχεδιαστικές αναφορές στο λεωφορειάκι Τ1 της δεκαετίας του 60. Ένα χρόνο αργότερα θα βγουν στους δρόμους η μεσαία λιμουζίνα I.D. Aero και το 2024 το I.D. Lounge, ένα SUV μεγαλομεσαίων διαστάσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!