Τα μελλοντικά μοντέλα της Nissan θα είναι ελαφρύτερα!

Τα μελλοντικά μοντέλα της Nissan θα είναι ελαφρύτερα!

Τα μελλοντικά μοντέλα της Nissan θα είναι ελαφρύτερα!

Η ιαπωνική φίρμα θα χρησιμοποιεί έναν νέο και υψηλής αντοχής χάλυβα με αποτέλεσμα να παράγει ακόμη πιο ελαφριά οχήματα.

Η Nissan ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει περισσότερα μοντέλα χρησιμοποιώντας ένα νέο τύπο χάλυβα, ο οποίος συνδυάζει υψηλή εφελκυστική αντοχή σε σχέση με το παρελθόν, με αποτέλεσμα να παράγει ελαφρύτερα οχήματα που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων, σε συνδυασμό με την υψηλή προστασία των επιβατών.
 
Η Nissan είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως που χρησιμοποιεί τον υψηλής αντοχής χάλυβα, με αντοχή εφελκυσμού 980 megapascals, που ανέπτυξε από κοινού με τις Nippon Steel & Sumitomo Metal Corp. Ο συνδυασμός των δυνατοτήτων μορφοποίησης και αντοχής στον χάλυβα, επιτρέπει την παραγωγή σύνθετων σχημάτων που είναι λεπτότερα και ελαφρύτερα (συγκρινόμενα με αυτά που κατασκευάζονται από συμβατικό χάλυβα υψηλής αντοχής σε εφελκυσμό), διατηρώντας ταυτόχρονα την ικανότητά τους να απορροφούν την ενέργεια σε μια πρόσκρουση.
 
 
Το Infiniti QX50, το πολυτελές μεσαίο SUV που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τον περασμένο  Μάρτιο, είναι το πρώτο όχημα στον κόσμο με εμπρόσθια και οπίσθια πλευρικά μέρη κατασκευασμένα από εξαιρετικά ανθεκτικό χάλυβα αντοχής 980 megapascal, μαζί με άλλα μέρη του πλαισίου. Η Nissan σχεδιάζει να επεκτείνει τη χρήση του συγκεκριμένου υλικού και σε άλλα μοντέλα, καθώς έτσι βελτιώνει την απόδοση του καυσίμου και της οδήγησης, λόγω του μειωμένου βάρους του χάλυβα.
 
Η Nissan έθεσε σε ισχύ ένα σχέδιο βιωσιμότητας αυτό το μήνα, το οποίο απαιτεί μείωση των εκπομπών CO2 από τα νέα οχήματα της κατά 40% μέχρι  το οικονομικό έτος 2022, σε σχέση με το οικονομικό έτος 2000. Η εταιρεία αναπτύσσει δυναμικά τεχνολογίες που τις επιτρέπουν να επεκτείνει τη χρήση  χάλυβα υπερ-υψηλής αντοχής σε εφελκυσμό, στοχεύοντας το 25% του βάρους των μερών ενός οχήματός της, να αποτελείται από το συγκεκριμένο υλικό. Στο QX50, αποτελεί το 27%.