Μπουγάτσα με Rotax και θέαμα

2oς Γύρος - Rotax MAX Challenge - Θεσσαλονίκη

Μπουγάτσα με Rotax και θέαμα

Μπουγάτσα με Rotax και θέαμα

Στη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη και στη πίστα «DRIVE PARK» συνεχίστηκε ο 2ος γύρος του Rotax MAX Challenge την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 από το αθλητικό σωματείο ΑΣΠΙΣ, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος. 

Το εγχείρημα της ROTAX Hellas να «ανεβάσει» αγώνα του επάθλου της στη Θεσσαλονίκη ύστερα από 10 χρόνια, έστησε στο grid 34 συμμετοχές. Σημαντικός ο πυρήνας των οδηγών της Θεσσαλονίκης με 13 οδηγούς από την ομάδα Cosmorally Kart Academy που έδωσε το δυναμικό παρόν της σε όλες τις κατηγορίες, καθώς επίσης και η συμμετοχή των υπόλοιπων 22 αθλητών από Αθήνα, Χανιά και Βόλο. 
 
 
Παρόλο που ο καιρός έπαιξε τα δικά του παιχνίδια και ήταν κάτι σαν σκωτσέζικο ντους, οι αγωνιζόμενοι προσαρμόστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις καιρικές συνθήκες. Είχαμε αγώνες υπό συννεφιά, υπό λαμπρό ήλιο, αλλά και υπό βροχή, τόση όση χρειάστηκε να διακοπεί ο Γ’ τελικός της κατηγορίας Rotax Junior Max, αλλά τελικά να δοθεί επανεκκίνηση και να συνεχιστεί ο αγώνας, δίχως να χρειαστεί να γίνει αλλαγή ελαστικών. Κάτι που δεν απέφυγε όμως η κατηγορία Rotax DD2 Max. 
 
Η επιλογή της πίστας που έγινε ωστόσο με τη σύμφωνη γνώμη των περισσότερων οδηγών, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο έπαθλο που πλέον παίρνει φωτιά σε κάποιες κατηγορίες. Με τη μη συμμετοχή κάποιων οδηγών στις κατηγορίες, ανακατεύτηκε η τράπουλα και η τελική βαθμολογία αλλάζει. 
 
Ξεκινώντας από τη κατηγορία Rotax Micro Max, όπου αγωνίζονται οι «βενιαμίν» του αθλήματος ηλικίας 8 - 11 ετών, ο αθλητής Γιώργος Καφαντάρης (ΣΦΙΚΑ-Ray Motorsport) πανηγύρισε τη νίκη του στην πρώτη θέση και παραμένει επικεφαλής στη βαθμολογία. Το βάθρο του αγώνα συμπλήρωσαν ο Στέφανος Σταμπολίεβ (ΑΣΠΙΣ-Cosmorally Kart Academy) στη δεύτερη θέση και ο Χρήστος Χατζής (ΕΛΛΑΔΑ-Chatzis Racing Team) στην τρίτη θέση.
Η νεοσύστατη κατηγορία Rotax Mini Max, όπου αγωνίζονται αθλητές ηλικίας 10 - 13 ετών, συμπλήρωσε σε αυτόν τον αγώνα 6 συμμετοχές και επιφύλαξε συναρπαστικές μάχες κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Νικητής αναδείχθηκε ο Μάριος Αγγελόπουλος (ΑΛΑ-Speed Force).  Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τη προσπάθεια του ο Γιώργος Θεοδωρακόπουλος (ΣΦΙΚΑ-Chatzis Racing Team), ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Νίκος Λύκος (ΕΛΛΑΔΑ-Ambloy FS Kart Racing Team), ύστερα από μία καταπληκτική μάχη που έδωσε για τη τρίτη θέση με το συναθλητή του, Γιώργο Καλιφατίδη (ΣΦΙΚΑ-Ray Motorsport).