Έρχονται τα ιπτάμενα ταξί από Audi και Airbus! (pics)

Έρχονται τα ιπτάμενα ταξί από Audi και Airbus! (pics)

Έρχονται τα ιπτάμενα ταξί από Audi και Airbus! (pics)

Στη Γερμανία ξεκινούν ήδη οι πρώτες δοκιμές-πτήσεις, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι πρώτες αντιδράσεις στη χώρα μας. 

Το Pop.Up Next το γνωρίσαμε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο που μας πέρασε και αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ Audi και Airbus. Πλεον το ιπτάμενο ταξί φαίνεται να πλησιάζει πιο κοντά από ποτέ στην παραγωγή του, καθώς ήδη δρομολογούνται οι πρώτες επίσημες δοκιμές του στη Γερμανία.

Πιο αναλυτικά, αμφότεροι οι κατασκευαστές ανακοίνωσαν την έναρξη του πρότζεκτ «Urban Air Mobility», καθώς έλαβαν την σχετική άδεια από το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών, έτσι ώστε να τους επιτρέπεται η δοκιμή των πρωτότυπων αερο-ταξί, στην έδρα της Audi (Ingolstadt). 

Για την ιστορία, τα ιπτάμενα ταξί θα ξεκινήσουν τις δοκιμαστικές πτήσεις τους, όταν η Audi και η Airbus θα έχουν έτοιμο ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο. Επί της ουσίας πρόκειται για μία επανάσταση στις μεταφορές, σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν και μια ευκαιρία για όλες τις εταιρείες να εξελίξουν την συγκεκριμένη ιδέα. 

Όσο για την Ελλάδα; Όπως συμβαίνει με κάθε τι επαναστατικό ή καινοτόμο, θα χρειαστούμε μερικές... χιλιάδες χρόνια για να το κατανοήσουμε και να το εντάξουμε στις συνήθειες μας. Νώπες είναι άλλωστε οι μνήμες από την αντιμετώπιση που έτυχαν πρόσφατα οι οδηγοί της Uber ή ακόμη και η ίδια η Beat στη χώρα μας...

 

Best of internet