Η Opel «τελειώνει» το Zafira και το GTC

Gazzetta team
Η Opel «τελειώνει» το Zafira και το GTC
Σύντομα, δύο μοντέλα που υπάρχουν εδώ και χρόνια στην γκάμα της Opel, θα αποτελέσουν παρελθόν για εκείνη χωρίς προοπτική αντικατάστασης.

Η Opel έχει αλλάξει γραμμή πλεύσης για τα νέα της μοντέλα, ειδικά αφού έγινε μέρος του ομίλου PSA. Η τελευταία της απόφαση, είναι να... ψαλιδίσει ελαφρώς την γκάμα της, από αυτοκίνητα που δεν «τραβάνε» ιδιαίτερα, όχι γιατί δεν είναι καλά αλλά γιατί οι απαιτήσεις της αγοράς έχουν αλλάξει. Για παράδειγμα, το Zafira, που υπάρχει στην γκάμα της Opel από το 1999 και έχει μετρήσει τρεις γενιές «ζωής» θα αποσυρθεί, για χάρη των SUV που πλέον ζητούν οι αγοραστές, έναντι των παραδοσιακών πολυμορφικών.

Το δεύτερο αυτοκίνητο που θα αποχαιρετήσει την παραγωγή είναι το GTC, που βασίζεται στο προηγούμενο Astra. Το Astra J, λίγο καιρό αφού βγήκε απέκτησε τρίπορτη σπορ έκδοση GTC, όμως όταν παρουσιάστηκε το σημερινό Astra K το 2015, μετονομάστηκε απλώς σε GTC. Συνέχισε να διατίθεται κανονικά, όμως η Opel πήρε την απόφαση να το σταματήσει, δεδομένου ότι βασίζεται σε ένα αρκετά παλιό μοντέλο πλέον με «ρίζες» στο 2010. Σίγουρα, η γερμανική φίρμα ετοιμάζει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για το επόμενο διάστημα, οπότε ένα «ξεκαθάρισμα» θα τη βοηθούσε να επικεντρωθεί εκεί που έπρεπε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!