Τα παλιά μπουκάλια γίνονται... Volvo! (pics)

Gazzetta team
Τα παλιά μπουκάλια γίνονται... Volvo! (pics)
Από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια θέλει η Volvo να κατασκευάζει το 25% της καμπίνας των αυτοκινήτων της, επιδεικνύοντας ένα διαφορετικό, πράσινο προφίλ.

Εκτός από την ασφάλεια, τα αυτοκίνητα της Volvo θέλουν να προσέχουν και το ενεργειακό τους αποτύπωμα στην πλανήτη, όχι μόνο μέσω των ρύπων που εκπέμπουν αλλά γενικότερα. Η φίρμα, λέει πως θέλει το 25% της καμπίνας των νέων αυτοκινήτων της, να κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα παλιά πλαστικά μπουκάλια! Αυτό θα ξεκινήσει να γίνεται από το 2025 και για να μας «προετοιμάσει», η Volvo έφτιαξε ένα XC60 T8 με αυτό τον τρόπο.

Το χαρακτηριστικό σηματάκι της ανακύκλωσης βρίσκεται στα πατάκια, τα καθίσματα, το τούνελ της κεντρικής κονσόλας και άλλα μέρη, για να δούμε τι μπορεί να γίνει με μερικά φαινομενικά άχρηστα μπουκάλια που όδευαν προς τα σκουπίδια. Εκτός από το εσωτερικό των μοντέλων της η Volvo σκοπεύει να «παίξει μπάλα» και με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που θα απογειώσουν το οικολογικό της προφίλ. Σήμερα, έχει αρκετά υβριδικά μοντέλα στην γκάμα της και στοχεύει έως και το 2025, τα ηλεκτρικά να αφορούν τουλάχιστον το 50% των πωλήσεών της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!