Επίσημη αποκάλυψη για το Suzuki Jimny (pics)

Gazzetta team
Επίσημη αποκάλυψη για το Suzuki Jimny (pics)
Μετά από αρκετές διαρροές φωτογραφιών και πληροφοριών, η Suzuki αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του νέου Jimny μαζί με μερικά στοιχεία για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Για περίπου είκοσι χρόνια, το Suzuki Jimny παρέμεινε στην αγορά με ελάχιστες αλλαγές και πλέον έχουμε φτάσει στη στιγμή που η μάρκα αποφάσισε να λανσάρει ένα εντελώς νέο μοντέλο. Η αισθητική του είναι ιδιαίτερη, με τετράγωνη λογική που του δίνει ένα "boxy" νεανικό ύφος, σε συνδυασμό με τα έντονα χρώματα που είναι διαθέσιμο.

Το εσωτερικό του είναι λιτό και λειτουργικό, με σύγχρονο αέρα όμως χάρη στην κεντρική κονσόλα με την οθόνη αφής και τον αυτόματο κλιματισμό που προσδίδουν έναν αέρα νέας γενιάς. Το πολυλειτουργικό τριάκτινο τιμόνι δίνει επίσης έναν φρέσκο αέρα, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι κλασικός και ευανάγνωστος. Η Suzuki δεν έχει δώσει πολλές πληροφορίες για τα μοτέρ του, όμως έχει πει πως θα εφοδιάζεται με έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων.

Άγνωστο αν θα διατεθεί και με άλλο μοτέρ και για να μάθουμε, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη. Από τις φωτογραφίες βλέπουμε πως υπάρχει και ένας δεύτερος επιλογέας για την εμπλοκή της τετρακίνησης και των «κοντών» σχέσεων, που δείχνει λίγο κάπως αν σκεφτούμε πως στο σημερινό Jimny η διαδικασία γίνεται μέσω κουμπιών στην κεντρική κονσόλα.

Όπως κι αν έχει, το τετρακίνητο Jimny θα μπορεί να φτάσει πολύ μακριά εκτός δρόμου χάρη στη μεγάλη απόσταση από το έδαφος, τους πολύ μικρούς προβόλους και το χαμηλό του βάρος! Η αρχιτεκτονική του με το πλαίσιο τύπου σκάλας διατηρείται και αυτό δείχνει πως η Suzuki δεν είχε καμία πρόθεση να «εξευγενίσει» το Jimny περισσότερο από όσο έπρεπε. Παραμένει δηλαδή μια επιλογή για κάποιον που θέλει πολύ καλές εκτός δρόμου ικανότητες! Σύντομα, η μάρκα θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για το νέο της μοντέλο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!