Toyota GR Super Sport Concept: Υπεραυτοκίνητο 1.000 ίππων! (pics & vid)

Gazzetta team
Toyota GR Super Sport Concept: Υπεραυτοκίνητο 1.000 ίππων! (pics & vid)
Οι Ιάπωνες «τρελάθηκαν» και ετοιμάζουν hypercar με τεχνολογία βγαλμένη από το TS050 Hybrid, το οποίο κέρδισε στο φετινό Le Mans.

Το GR Super Sport Concept το γνωρίσαμε για πρώτη φορά στις αρχές του 2018, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, όμως φαίνεται ότι οι άνθρωποι της ιαπωνικής φίρμας «γλυκάθηκαν» με τη νίκη της Toyota στον 24ωρο αγώνα του Le Mans και προχωρούν στην έγκριση της παραγωγής του.


Σύμφωνα με τις πρώτες πλήροφορίες, το GR Super Sport Concept θα φέρει πολλά από τα μηχανικά μέρη του αγωνιστικού TS050 Hybrid, όπως τον V6 κινητήρα των 2,4 λίτρων παρέα με 2 ηλεκτροκινητήρες, με την συνδυαστική ισχύ να αγγίζει τους 1.000 ίππους, χωρίς ωστόσο περαιτέρω ενημέρωση για επιδόσεις και τεχνικά χαρακτηριστικά.


Με το GR Super Sport Concept η Toyota δεν διστάζει να αντιμετωπίσει τα εξίσου διαστημικά Mercedes-AMG Project One και Aston Martin Valkyrie, με την τελική έκβαση της εν λόγω μάχης να αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι υπάρχει κοινό με πραγματικό ενδιαφέρον για τέτοιου είδους υπεραυτοκίνητα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!