Στην pole position του Λε Μαν ο Φερνάντο Αλόνσο!

Gazzetta team
Στην pole position του Λε Μαν ο Φερνάντο Αλόνσο!
Ο Ισπανός οδηγός αποδεικνύει τις ικανότητές του στον σκληρό αγώνα αντοχής των 24 Ωρών του Λε Μαν, ύστερα από αρκετές χρονιές με μέτριες επιδόσεις στη Formula 1.

Ο Φερνάντο Αλόνσο έχει μια πολύ καλή ευκαιρία να κερδίσει στον αγώνα αντοχής των 24 Ωρών του Λε Μαν. Θα ξεκινήσει από την pole position και αυτό εν μέρει μας θυμίζει πως μιλάμε για έναν τεράστιο οδηγό, που απλώς δεν έχει καταφέρει να πετύχει πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια στη Formula 1 λόγω των συγκυριών και του μη ανταγωνιστικού μονοθεσίου του.

Ο Αλόνσο θα αγωνιστεί με την ομάδα της Toyota στον σκληρό αγώνα αντοχής. Ένας από τους λόγους που ο Ισπανός αποφάσισε να τρέξει εκεί είναι σίγουρα για να δοκιμάσει τον εαυτό του και να δει αν θα μπορέσει να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα, όπως έγινε και με το Indy 500 όπου είχε λάβει μέρος. Επίσης, αν καταφέρει να κερδίσει θα γράψει το όνομά του στην ιστορία των μηχανοκίνητων σπορ.

Είναι περίπου 50 χρόνια από τότε που κάποιος κατάφερε να κερδίσει και τον αγώνα του Λε Μαν και το Γκραν Πρι του Μονακό, οπότε η πρόκληση είναι μεγάλη. «Το Triple Crown (νίκη στο Μονακό, το Λε Μαν και το Indy 500) είναι ένας πολύ δελεαστικός στόχος, είναι πάρα πολύ δύσκολο να το πετύχεις.

Είναι οι τρεις μεγαλύτεροι αγώνες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Και οι τρεις, απαιτούν διαφορετικό στυλ οδήγησης και άλλες τεχνικές. Αν προκαλέσεις τον εαυτό σου να είσαι καλός σε όλα, θα γίνεις ένας ολοκληρωμένος οδηγός» είπε ο Αλόνσο.

Στη συνέχεια, επηρεασμένος από το γεγονός ότι θεωρείται ένα φαβορί για τη νίκη, κάτι που δεν συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στη Formula 1, ο Αλόνσο συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι φέτος είναι η καλύτερη χρονιά για το Λε Μαν, συνήθως βλέπουμε τέσσερα περίπου αυτοκίνητα να παλεύουν για τη νίκη, φέτος έχουμε δέκα. Όσοι λένε ότι είναι μόνο δύο τα φαβορί είναι άσχετοι, νομίζω πως δεν θα έχουν παρακολουθήσει ποτέ τις 24 Ώρες του Λε Μαν».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!