Από τη μία άκρη της Αγγλίας στην άλλη σε 10 ώρες (vid)

Gazzetta team
Από τη μία άκρη της Αγγλίας στην άλλη σε 10 ώρες (vid)
Ένας νεαρός ταξίδεψε από το βορειότερο άκρο της Αγγλίας στο νοτιότερο, σε λιγότερο από 10 ώρες και τώρα κινδυνεύει να συλληφθεί.

Ένα μοναδικό ρεκόρ κατάφερε να καταρρίψει ο Τόμι Ντέιβις καθώς ταξίδεψε από το βορειότερο σημείο της Αγγλίας στο νοτιότερο σε 9 ώρες και 36 λεπτά. Ο 26χρονος κάλυψε 841 μίλια σε αυτό το χρονικό διάστημα και η μέση ωριαία ταχύτητα που προκύπτει από τους σχετικούς υπολογισμούς είναι μεγαλύτερη των 90 μιλίων ανά ώρα. Για να το κάνει αυτό ο Ντέιβις χρησιμοποίησε ένα βελτιωμένο Audi S5 . Βελτιωμένο κυρίως σε επίπεδα αυτονομίας καθώς για να κινηθούν οι περισσότεροι από 400 ίπποι του αυτοκινήτου σε αυτή την απόσταση, αποφεύγοντας τις στάσεις και τις διακοπές του ταξιδιού, χρειάστηκε να προσθέσει ένα επιπλέον ντεπόζιτο καυσίμου στο χώρο αποσκευών, δίνοντας επιπλέον χωρητικότητα καυσίμου περίπου 80 λίτρων.

Στο ταξίδι του ο 26χρονος που συνοδευόταν από έναν φίλο του πέρασε δεκάδες μπλόκα και κάμερες ελέγχου των ορίων ταχύτητας. Αυτό το κατάφερε χάρη στον ειδικό εξοπλισμό τον οποίο έφερε μαζί του που τον ειδοποιούσε για τα μπλόκα αλλά και όλα τα «επικίνδυνα» σημεία. Ο Ντέιβις ήταν πολύ υπερήφανος για το επίτευγμά του καθώς το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 1900, όταν δεν υπήρχαν κάμερες και τόσο αυστηρή παρακολούθηση των οδικών δικτύων και έγινε με μοτοσυκλέτα. Εκείνο το ταξίδι είχε διαρκέσει περισσότερο από έντεκα ώρες.

Υπερήφανοι ωστόσο δεν είναι αρκετοί από τους υπευθύνους φορέων που ασχολούνται με την οδική ασφάλεια. Ο κ. Κράουντερ, επικεφαλής καμπάνιας για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων ζήτησε από την αστυνομία να συλλάβει τον Τόμι Ντέιβις και δήλωσε πως δεν μπορεί να διανοηθεί πως μπορεί να είναι υπερήφανος για κάτι τόσο ασυνείδητο όπως αυτό που έκανε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!