Στην Ελλάδα το πρώτο ατύχημα ενός Tesla Model 3 εκτός ΗΠΑ

Gazzetta team
Στην Ελλάδα το πρώτο ατύχημα ενός Tesla Model 3 εκτός ΗΠΑ
Εξω από τη Φλώρινα συνέβη το πρώτο ατύχημα ενός Tesla Model 3 επί ευρωπαϊκού εδάφους και μάλιστα με ενεργοποιημένο το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot.

Λίγο έξω από τη Φλώρινα καταγράφηκε την Παρασκευή 25 Μαΐου το πρώτο ατύχημα ενός Tesla Model 3 στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα εκτός ΗΠΑ. Ο οδηγός του ηλεκτροκίνητου μοντέλου, Γιου Γιου Ξουέ, πραγματοποιούσε με το Tesla του μία περιοδεία στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, έχοντας διανύσει μέχρι τώρα περίπου 40.000 χιλιόμετρα σε 25 διαφορετικές χώρες.

Σύμφωνα με πρώτες δηλώσεις του, το όχημα βγήκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εκτός πορείας και χτύπησε εντελώς απροειδοποίητα στις προστατευτικές μπαριέρες του δρόμου, ενώ ταξίδευε με ενεργοποιημένο το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot. Το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές ζημιές, οι οποίες δεν μπορούσαν να αποκατασταθούν στη χώρα μας λόγω έλλειψης κατάλληλων συνεργείων. Ετσι έληξε άδοξα το ταξίδι του Γιου Γιου Ξουέ, που ολοκληρώθηκε πρόωρα και όχι με τον καλύτερο τρόπο.

Ο κάτοχος του οχήματος θεωρεί το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot υπεύθυνο για το ατύχημα, αν και η ίδια η Tesla επιμένει ότι ακόμη και όταν είναι ενεργοποιημένο, οφείλουν να κρατούν οι οδηγοί και με τα δύο χέρια τους το τιμόνι.

Εξάλλου η Tesla αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό λέγοντας, ότι ο Ξουέ είχε ενημερωθεί προηγουμένως για το γεγονός, ότι η εταιρεία δεν εκπροσωπείται στην Ανατολική Ευρώπη και δεν παρέχει εκεί υπηρεσίες συνδεσιμότητας για τα οχήματά της. Τόνισε επίσης, ότι το Model 3 δεν έχει λάβει προς το παρόν έγκριση οδήγησης εκτός ΗΠΑ και Καναδά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!