Ford GT πουλήθηκε μέσα σε 2 λεπτά για 1,5 εκατομμύριο

Gazzetta team
Ford GT πουλήθηκε μέσα σε 2 λεπτά για 1,5 εκατομμύριο
Ένα ολοκαίνουριο Ford GT πουλήθηκε τρείς φορές περισσότερο από την αξία του σε μια φρενήρη δημοπρασία που κράτησε 2 λεπτά.

Μέχρι τώρα ο μοναδικός λόγος που θα μπορούσε κανείς να πετύχει ένα νέο αυτοκίνητο σε μια διάσημη δημοπρασία ήταν οι μεγάλοι χρόνοι παράδοσης, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τις Bugatti Chiron. Με το Ford GT όμως, το νέο supercar της φίρμας, τα δεδομένα άλλαξαν καθώς η ρήτρα που υπογράφουν όσοι το αγοράζουν είναι πως δεν μπορούν να το πουλήσουν μέσα σε δύο χρόνια.

Κάπως έτσι το Ford GT είναι «μήλον της έριδος» για εκείνους που αναζητούν ιδιαίτερες περιπτώσεις και δύνανται να πληρώσουν για αυτό το… χούι τους. Οπότε λογική ήταν η εξέλιξη της πρόσφατης δημοπρασίας της εταιρείας Mecum, η οποία περιλάμβανε ένα Ford GT. Για την ακρίβεια αφορούσε το Ford GT με τον αριθμό 48 και με μόλις 7 μίλια στο οδόμετρό του και η διαδικασία των προσφορών κράτησε περίπου δύο λεπτά.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα η τιμή έφτασε τα 1.65 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που μαζί με τα απαραίτητα παράβολα που πληρώνει ο αγοραστής ξεπέρασε τα 1.8 εκατομμύρια, δηλαδή λίγο περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο €, που απέχει παρασάγγας από τις 400.000 € της τιμής κτήσης του οχήματος.

Μάλιστα επειδή η Ford ήταν γενικώς πολύ αυστηρή με τον συγκεκριμένο όρο μεταπώλησης και το έδειξε κυρίως με την κόντρα που ξέσπασε με τον διάσημο παλαιστή Τζον Σίνα, οι άνθρωποι του οίκου δημοπρασιών φρόντισαν να τονίσουν ότι έχουν εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια μέσω δικαστηρίου, για την μεταπώληση και κάλεσα κιόλας την Ford αν θέλει να το αγοράσει πίσω.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!