H Nissan σου φτιάχνει γήπεδο για τελικό Τσάμπιονς Λιγκ

Gazzetta team
H Nissan σου φτιάχνει γήπεδο για τελικό Τσάμπιονς Λιγκ
Η Nissan συνδυάζει την τεχνολογία με το ποδόσφαιρο με αποτελεσματικούς τρόπους από τότε που έχει αναλάβει χορηγός του θεσμού. Αυτό έκανε και φέτος.

Ένα ρομπότ που μπορεί να φτιάξει τις διαγραμμίσεις ενός γηπέδου δημιούργησε η Nissan χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ProPILOT με την οποία εφοδιάζει τα μοντέλα της και συγκεκριμένα το Nissan Leaf που είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά.

Το ρομπότ ονομάζεται Pitch-R και μπορεί να σχεδιάσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις γραμμές ενός γηπέδου σαν αυτό του Κιέβου, όπου σε λίγη ώρα η Λίβερπουλ θα προσπαθήσει να εκθρονίσει της Ρεάλ Μαδρίτης από τον θρόνο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το Pitch-R μπορεί να σχεδιάσει γήπεδα από 5Χ5 μέχρι και κανονικών διαστάσεων, χωρίς να ταλαιπωρείται από ανωμαλίες στο έδαφος, τις οποίες ξεπερνά και χωρίς να απαιτείται χειριστής, καθώς χρησιμοποιεί τεχνολογία GPS για την κίνησή του.

Το γήπεδο είναι έτοιμο σε λιγότερο από 20 λεπτά με το ρομπότ που χρησιμοποιεί αυτοκινητιστική τεχνολογία χάρην του ποδοσφαίρου και εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε την επιφάνεια όπου θα σχεδιαστεί, χωρίς να σας προβληματίζει αν είναι γρασίδι, χαλίκι ή άσφαλτος, καθώς το Pitch-R μπορεί να απλώσει το βιοδιασπώμενο χρώμα των αγωνιστικών γραμμών σε κάθε επιφάνεια.

Όταν η Nissan φτιάξει και διαιτητή-ρομπότ τότε ο κόσμος θα έχει προχωρήσει ένα βήμα εμπρός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!