Σταμάτησε η διάθεση του Volkswagen Golf GTI

Gazzetta team
Σταμάτησε η διάθεση του Volkswagen Golf GTI
Ο νέος κύκλος μετρήσεων ρύπων και κατανάλωσης WLTP έβαλε «φρένο» σε ένα ακόμη μοντέλο επιδόσεων, που δεν μπορεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Η Volkswagen, αποφάσισε να σταματήσει τη διάθεση του Golf GTI των 230 ίππων, εξαιτίας του WLTP, του νέου κύκλου μετρήσεων κατανάλωσης και ρύπων που προβλέπει δοκιμές και σε πραγματικές συνθήκες.

Στην πράξη, αν η φίρμα ήθελε να κρατήσει το μοντέλο στην γκάμα της θα μπορούσε να τοποθετήσει κάποιο φίλτρο μικροσωματιδίων και να αλλάξει το λογισμικό του κινητήρα, όμως δεν γνωρίζουμε αν θα γίνει κάποια στιγμή ή όχι. Μέχρι τότε, συνεχίζει κανονικά να υπάρχει στην γκάμα το GTI Performance των 245 ίππων και φυσικά, το Golf R των 310 ίππων.

Η Volkswagen, είναι απόλυτα ικανοποιημένη από τις πωλήσεις του GTI Performance και ίσως είναι αυτός ο λόγος που αποφάσισε να κρατήσει τη συγκεκριμένη έκδοση «ζωντανή». Περιμένουμε να δούμε αν τελικά η φίρμα θα προχωρήσει σε αλλαγές για το GTI και θα το επαναφέρει ή αν θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι την επόμενη γενιά Golf, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί του χρόνου, για να φέρει και πάλι την έκδοση αυτή στην γκάμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!