Με τιμή… χρυσοδάκτυλου η Aston Martin του Τζέιμς Μποντ (vids)

Gazzetta team
Με τιμή… χρυσοδάκτυλου η Aston Martin του Τζέιμς Μποντ (vids)
Σε δημοπρασία θα βγει η Aston Martin που αποτέλεσε το αυτοκίνητο του πράκτορα 007 στην ταινία του Τζέιμς Μποντ «Ο Χρυσοδάκτυλος».

Ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα στην κινηματογραφική ιστορία του Τζέιμς Μποντ θα δημοπρατηθεί το καλοκαίρι στο Goodwood Festival of Speed. H Aston Martin DB5 με την οποία ο Τζέιμς Μποντ γλίτωνε από κάθε δύσκολη στιγμή στην ταινία «Ο χρυσοδάκτυλος» θα έχει τιμή εκκίνησης 1,4 εκατομμύρια Ευρώ και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 2 εκατομμύρια καθώς είναι σε εξαιρετική κατάσταση και φυσικά συλλεκτικό.

Για την ακρίβεια είναι το αυτοκίνητο που κατέχει το ρεκόρ πώλησης από την προηγούμενη δημοπρασία κατά την οποία είχε αλλάξει ιδιοκτήτη, το 2001 και φυσικά είναι το αυτοκίνητο με το οποίο ο θρυλικός πράκτορας 007 συνέδεσε το όνομά του με την βρετανική φίρμα.

Το συγκεκριμένο μάλιστα έπαιξε και σε άλλη ταινία καθώς πέρασε και στα χέρια του Πιρ Μπρόσναν ο οποίος το 1995 στην ταινία Golden Eye το χρησιμοποίησε για να σαγηνεύσει μια πανέμορφη δολοφόνο, αφού πρώτα έστησε μαζί της μια κόντρα απέναντι σε μια κατακόκκινη Ferrari 355.

Σημασία δεν έχει ποιος κέρδισε… Το σημαντικό είναι πως τέτοιες σκηνές διατήρησαν το μύθο της Aston Martin DB5 στην κορυφή, την συνέδεσαν με το όνομα του Βρετανού πράκτορα και την έχουν κάνει να αποτελεί σύμβολο μια ολόκληρης εποχής σε επίπεδο στυλ και τεχνολογίας.

Και δεν θα μπορούσε διαφορετικά μιας και μιλάμε για ένα αυτοκίνητο στον βασικό εξοπλισμό του οποίου περιλαμβάνεται το εκτινασσόμενο κάθισμα συνοδηγού!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!