Μπλόκα σε ύποπτα οχήματα με… μικροκύματα! (vid)

Gazzetta team
Μπλόκα σε ύποπτα οχήματα με… μικροκύματα! (vid)
Το αμερικανικό Πεντάγωνο θα φτιάξει συστήματα μικροκυμάτων, με τα οποία θα ακινητοποιεί τα ύποπτα οχήματα από απόσταση.

Έτοιμη να εντάξει στην τεχνολογική φαρέτρα της ένα προηγμένο σύστημα μικροκυμάτων με το οποίο ακινητοποιούνται όλα τα οχήματα από απόσταση, είναι η αμερικανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει ολοκληρώσει τις δοκιμές του συστήματος το οποίο εκπέμπει ισχυρά μικροκύματα και απενεργοποιεί όλα τα ηλεκτρονικά του ύποπτου αυτοκινήτου, χωρίς να προκαλεί μόνιμη ζημιά στο όχημα ή να βλάπτει την υγεία του οδηγού.

Αντίστοιχο σύστημα έχουν φτιάξει και άλλες εταιρείες, όπως θα δείτε στο video παρακάτω, το οποίο είναι διαθέσιμο σε ιδιωτικό επίπεδο, τόσο για τις κυβερνήσεις που θα αποφασίσουν να το χρησιμοποιήσουν, όσο και για τις εταιρείες ασφαλείας, που επιθυμούν να το αποκτήσουν.

Οι Αμερικανοί θα κατασκευάσουν δύο συστήματα διαφορετικού βεληνεκούς. Ένα που θα έχει εμβέλεια 50 μέτρων και θα είναι εποχούμενο και ένα με εμβέλεια 100 μέτρων, το οποίο θα χρησιμοποιείται σε σταθμούς, μπλόκα και άλλες ενέργειες.

Πάντως, με το συγκεκριμένο σύστημα ο χειριστής δεν θα μπορεί να στοχεύει ακριβώς πάνω στο ύποπτο όχημα, οπότε θα ακινητοποιούνται όλα τα αυτοκίνητα που θα τυχαίνει να βρίσκονται κοντά του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!