Εγκρίθηκε η έναρξη απαγόρευσης των ντίζελ στη Γερμανία

Gazzetta team
Εγκρίθηκε η έναρξη απαγόρευσης των ντίζελ στη Γερμανία
Οι γερμανικές πόλεις μπορούν να αρχίσουν να απαγορεύουν τα παλαιότερα ντίζελ αυτοκίνητα από τους δρόμους τους, ύστερα από μια νέα απόφαση δικαστηρίου που το επέτρεψε.

Τα πρώτα... τύμπανα για τους ντίζελ κινητήρες έχουν ήδη αρχίσει να χτυπούν και τώρα στη Γερμανία, έχουμε μια νέα απόφαση δικαστηρίου που επιτρέπει στις γερμανικές πόλεις να απαγορεύσουν τα παλαιότερα ντίζελ αυτοκίνητα, ανάλογα με τις δικές τους αποφάσεις.

To ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας επιβεβαίωσε την είδηση, λίγο μετά την καταγγελία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Γερμανίας για την αποτυχία της να προστατεύσει την ποιότητα αέρα στις πόλεις της. Αμβούργο, Μόναχο και Στουτγάρδη είναι μερικές μόνο από τις πόλεις που έχουν πολύ υψηλότερο επίπεδο ρύπων, από τα όρια που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανάλογα με την πόλη, οι αρμόδιες αρχές μπορούν να απαγορεύσουν την κίνηση των ντίζελ που δεν πληρούν τη νόρμα Euro 6, σε κεντρικούς οδικούς άξονες και περιοχές. Ωστόσο δίνεται παράταση, στους ιδιοκτήτες μοντέλων Euro 5 μέχρι τουλάχιστον την 1η Σεπτεμβρίου του 2019, ενώ οι επαγγελματίες που έχουν τέτοιο όχημα (Euro 5 Diesel) στην κατοχή τους εξαιρούνται επίσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!