H Ford δεν αποκλείεται να ετοιμάζει ένα Fiesta RS

Gazzetta team
H Ford δεν αποκλείεται να ετοιμάζει ένα Fiesta RS
Η νέα γενιά του supermini της Ford έχει ήδη παρουσιαστεί ως ST, όμως η Μπλε Οβάλ εταιρεία ίσως δουλεύει πάνω στην ισχυρότερη παραλλαγή του Fiesta που έχουμε δει ποτέ, με τα σήματα RS!

Από την προηγούμενη κιόλας γενιά, υπήρχαν φήμες πως η Ford θα έφτιαχνε μια έκδοση RS του Fiesta, όμως η μάρκα το απέρριπτε συνεχώς και αρνούνταν αυτό το ενδεχόμενο. Αυτή τη φορά, οι φήμες πάνε ένα βήμα παρακάτω και το Motoring, στην παρουσίαση του Fiesta ST που έγινε πριν λίγο καιρό, ρώτησε τον επικεφαλής της Ford Performance στην Ευρώπη, αν σκοπεύουν να φτιάξουν το Fiesta RS.

Εκείνος, απάντησε: «Δεν μπορώ να σου πω, όμως είμαι πάρα πολύ απασχολημένος» αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχουν οι σκέψεις και δεν αποκλείεται να το εξελίσσουν ήδη. Ωστόσο μέχρι τότε, το ισχυρότερο Fiesta στην γκάμα θα είναι το ST, με τον ολοκαίνουργιο τρικύλινδρο EcoBoost κινητήρα των 1.5 λίτρων, που εφοδιάζεται και με σύστημα απενεργοποίησης του ενός κυλίνδρου. Αποδίδει 200 ίππους και 290 Nm ροπής και χρειάζεται 6,7 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!