Απαράδεκτο! Τραίνο αναχώρησε 25 δευτερόλεπτα νωρίτερα στην Ιαπωνία

Gazzetta team
Απαράδεκτο! Τραίνο αναχώρησε 25 δευτερόλεπτα νωρίτερα στην Ιαπωνία
Εταιρεία μεταφορών στην Ιαπωνία απολογήθηκε επισήμως γιατί ένα τραίνο της αναχώρησε 25 δευτερόλεπτα νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα.

Στην Ιαπωνία έχουν μια διαφορετική αντίληψη της ακρίβειας από ότι στον υπόλοιπο κόσμο. Για την Ελλάδα ούτε λόγος καθώς εμείς επίσης έχουμε μια διαφορετική αντίληψη της ακρίβειας αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Θα καταλάβετε παρακάτω!

Η εταιρεία West Japan Railway Company η οποία είναι υπεύθυνη για τις μετακινήσεις με τραίνο σε μια περιοχή της Ιαπωνίας βρέθηκε στη δύσκολη θέση να εκδώσει απολογητική ανακοίνωση για την πρώιμη αναχώρηση μιας αμαξοστοιχίας. Το τραίνο αναχώρησε 25 δευτερόλεπτα νωρίτερα και για τα φημισμένα ιαπωνικά τραίνα αυτό δεν είναι αστείο.

Το αστείο στην υπόθεση είναι μάλλον το ότι βρέθηκε κάποιος επιβάτης να διαμαρτυρηθεί για αυτό! Ακριβώς έτσι… Ο χειριστής του τραίνου από λάθος θεώρησε πως η αναχώρηση ήταν προγραμματισμένη για τις 7:11 και όχι για τις 7:12 που ήταν στο επίσημο πρόγραμμα. Έτσι έκλεισε τις πόρτες ένα λεπτό νωρίτερα. Στην πορεία (των δευτερολέπτων) κατάλαβε το λάθος όμως έλεγξε και αφού δεν είδε κάποιον επιβάτη να περιμένει στο σταθμό σκέφτηκε ότι δεν θα πείραζε και τόσο πολύ να αφήσει την ακολουθία αναχώρησης να εξελιχθεί.

Κι όμως αποδείχτηκε στη συνέχεια ότι ένας επιβάτης έχασε το τραίνο και ακριβώς για αυτό παραπονέθηκε στην εταιρεία. Εκείνη με τη σειρά της ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση την οποία προκάλεσε. Αν σκεφτεί δε κάποιος ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό τους τελευταίους… έξι μήνες, τότε μιλάμε για σκανδαλώδη και προκλητική συμπεριφορά από μέρους της εταιρείας. Όλα αυτά σε ένα παράλληλο σύμπαν με το… ελληνικό, όπου ακόμη μας φαίνεται αλλόκοτο και σπουδαίο τεχνολογικό επίτευγμα, ότι τα τραίνα έρχονται στην ώρα που αναγράφεται στις σχετικές πινακίδες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!