Το αυτόνομο σύστημα αγνόησε τον πεζό στο ατύχημα της Uber

Gazzetta team
Το αυτόνομο σύστημα αγνόησε τον πεζό στο ατύχημα της Uber
Το αυτόνομο σύστημα στο μοιραίο αυτοκίνητο της Uber ενδέχεται να είδε την 49χρονη που παρέσυρε και να την αγνόησε, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Είναι δεδομένο πως στο θανατηφόρο ατύχημα της Uber, ένα λάθος του αυτόνομου συστήματος ήταν η αιτία, ωστόσο οι τεχνικοί της εταιρείας από κοινού με τους αξιωματούχους στις ΗΠΑ, αναζητούν αυτό το λάθος και τα αίτιά του. Παρόλα αυτά σύμφωνα με αμερικανική ιστοσελίδα τεχνολογίας, δύο στελέχη της Uber εντόπισαν την αιτία του δυστυχήματος στις κακές ρυθμίσεις του αυτόνομου συστήματος.

Τα αυτόνομα συστήματα ρυθμίζονται ώστε να μην αντιδρούν αμέσως ή και καθόλου σε εμπόδια που είναι ακίνδυνα, όπως ένα μπαλόνι που παρασύρει ο αέρας ή μια πλαστική σακούλα. Η 49χρονη Ελέιν Χέρζμπεργκ διέσχιζε το δρόμο με το ποδήλατό της, τη στιγμή του ατυχήματος και πιθανολογείται από τους δύο ανθρώπους της εταιρείας πως οι ρυθμίσεις του συστήματος δεν λειτούργησαν ώστε να αναγνωρίσουν την πραγματική επικινδυνότητα του εμποδίου.

Η Uber φυσικά δεν σχολίασε τα δημοσιεύματα, εξέδωσε ωστόσο μια ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ξανά πως συνεργάζεται με τους εμπειρογνώμονες της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλών Μετακινήσεων προκειμένου στην έρευνα του ατυχήματος. Επιπλέον ανακοίνωσε πως προχωρά σε ενδελεχή εξέταση των συστημάτων ασφαλείας, έλεγχο των διαδικασιών με τις οποίες εκπαιδεύονται οι χειριστές των αυτόνομων οχημάτων και μάλιστα για αυτά έχει ζητήσει την βοήθεια ενός πρώην προέδρου της Εθνικής Υπηρεσίας, ειδικού σε θέματα ασφαλείας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!