Tο Brabham BT62 ήρθε από κάποιο όνειρο…

Gazzetta team
Tο Brabham BT62 ήρθε από κάποιο όνειρο…
Με τιμή περίπου 1.3 εκατομμύρια Ευρώ, ιπποδύναμη 710 ίππων και εμφάνιση αγωνιστική το Brabham BT62 απέχει λόγω χαρακτήρα από την μάχη των supercars.

Ο Ντέιβιντ Μπράμπαμ έχει προφανώς επενδύσει το σημαντικότερο μέρος της όποιας περιουσίας του άφησε ο πατέρας του, Τζακ Μπράμπα, προκειμένου να δημιουργήσει ένα hypercar το οποίο θα επαναφέρει την Brabham στο προσκήνιο και ενδεχομένως και στους αγώνες. Οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε πως έκανε εξαιρετική δουλειά στο να κρατήσει μυστική την εμφάνιση του νέου BT62, ωστόσο αυτό οφείλεται εν πολλοίς και στο γεγονός πως δεν ενδιαφέρθηκαν και πολλοί car spotters ανά τον κόσμο.

Πάντως κατά την παρουσίαση στο Λονδίνο ο περήφανος γιος του οδηγού θρύλου της Formula 1, κέρδισε αρκετές από τις εντυπώσεις, καθώς το Brabham BT62 είναι αρκετά σαγηνευτικό. Με το σκούρο πράσινο χρώμα και τον συνδυασμό με τη χρυσή ρίγα, ο οποίος παραπέμπει στο πρώτο μονοθέσιο της αγωνιστικής Brabham το νέο hypercar είναι πολύ εντυπωσιακό.

Σε θεωρητικό επίπεδο βέβαια το ξέραμε γιατί οι 710 ίπποι από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 5,4 λίτρων, τα 975 κιλά του βάρους του και η κάθετη δύναμη των 1.200 κιλών, είναι αριθμοί που σε ανάγνωση είναι άκρως εντυπωσιακοί. Παρόλα αυτά το αυτοκίνητο δεν είναι για τον δρόμο, αλλά είναι περισσότερο αγωνιστικό. Εξάλλου απώτερος σκοπός του Ντέιβιντ Μπράμπαμ είναι να συμμετέχει κάποια στιγμή στον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν.Έτσι με το Brabham BT62 πραγματοποιεί στην ουσία του όνειρό του, το οποίο μάλιτα εκτός από όλα τα άλλα περιλαμβάνει και κατασκευή στην Αυστραλία, την πατρίδα του. Το μόνο θέμα πλέον είναι πως το Brabham BT62 κοστίζει περίπου 1,3 εκατομμύρια Ευρώ και είναι κάπως δύσκολο να συμμεριστούν αυτό το όνειρο και άλλοι άνθρωποι. Εκτός αυτού ο Μπράμπαμ θα φτιάξει 70 τέτοια για γιορτάσει τα 70 χρόνια από την πρώτη παρουσία του πατέρα του σε αγώνες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!