Νέος ντίζελ κινητήρας για το Opel Grandland X

Gazzetta team
Νέος ντίζελ κινητήρας για το Opel Grandland X
Με κυβισμό 1.5 λίτρα και απόδοση στους 130 ίππους, ο νέος πετρελαιοκινητήρας που θα συνοδεύει το Opel Grandland X το κάνει μια ακόμη πιο ολοκληρωμένη επιλογή.

Ότι η Opel είναι πλέον μια μάρκα του ομίλου PSA, δηλαδή της Peugeot-Citroen, το γνωρίζουμε ήδη. Τα πρώτα αυτοκίνητα της γερμανικής φίρμας, που βασίζονται σε γαλλικά μοντέλα, είναι ήδη γεγονός και το Grandland X είναι ένα από αυτά. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, το μεγαλύτερο SUV της Opel θα δεχτεί έναν νέο πετρελαιοκινητήρα στην γκάμα του, που μόλις βγήκε στην αγορά από τον όμιλο PSA.

Έχει κυβισμό 1.5 λίτρα, απόδοση 130 ίππων και 300 Nm ροπή στρέψης! Στον στάνταρ εξοπλισμό του, περιλαμβάνεται ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, όμως προαιρετικά, μπορεί να επιλεγεί ένα αυτόματο οκτατάχυτο. Στα τεχνικά του νέου κινητήρα, γνωρίζουμε ότι είναι τετρακύλινδρος και έχει τέσσερις βαλβίδες σε κάθε έναν.

Διαθέτει φυσικά τεχνολογία common rail στα 2.000 bar και η τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας διαθέτει και ένα ηλεκτρονικό σύστημα για καλύτερο έλεγχο. Παράλληλα, το φίλτρο DPF, μαζί με τη χρήση AdBlue και τον καταλύτη οξείδωσης αζώτου, καταφέρνουν να κάνουν τον 1.5 ντίζελ πολύ «καθαρό» και να πληροί τις προδιαγραφές του Euro 6d. Το 2020, περιμένουμε ότι το Opel Grandland X θα παρουσιαστεί και σε μια ακόμη πιο φιλική προς το περιβάλλον έκδοση, με υβριδική τεχνολογία (Plug-In Hybrid).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!